04 Şubat 2019 04:39
Son Güncellenme Tarihi: 04 Şubat 2019 11:20

Burun ameliyatından sonra yoğun bakıma alınan Leyla, hayatını kaybetti

Burun ameliyatından sonra rahatsızlanan ve yoğun bakıma alınan Leyla Sönmez yaşamını yitirdi. Sönmez'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'da özel bir hastanede yapılan burun eti ameliyatından sonra rahatsızlanan ve ardından yoğun bakıma alınan 24 yaşındaki Leyla Sönmez yaşamını yitirdi. Sönmez'in ailesi kızlarının ölümünde ameliyatta görevli doktorun ihmali olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Adana Valiliği Sönmez'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Gece uyurken nefes darlığı çektiği için kentteki özel hastanede 29 Ocak günü burun eti ameliyatı olan İstanbul'da özel üniversitede acil tıp teknisyenliği bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Leyla Sönmez, operasyonun ardından alındığı odada karın ağrısı çekmeye başladı.

HASTANENİN "KIZINIZ NAZ YAPIYOR" DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

DHA'nın aktardığına göre doktorların "Kızınız naz yapıyor. Bir şeyi yok. Yakında taburcu edeceğiz" demesi üzerine ailesi Leyla Sönmez'in iyileşmesini bekledi. Ameliyattan üç gün sonra ağrıları artan ve kan kusmaya başlayan Leyla Sönmez, Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Leyla Sönmez'in duran kalbi, doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakım servisine alınan Sönmez'in iç organlarının çöktüğü tespit edildi. Yoğun bakım ünitesinde 2 gün yaşam savaşı veren Sönmez, yaşamını yitirdi.

Sönmez'in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. 

"İNSAN SAĞLIĞINI RANT KONUSU HALİNE GETİRENLER UTANSIN"

Leyla Sönmez'in cenazesi, otopsinin tamamlanmasının ardından Adana Adli Tıp Kurumu morgundan yakınlarına teslim edildi.

Kızının cenazesini teslim alan Ali Haydar Sönmez, Leyla'nın ihmal sonucu öldüğünü söyleyerek, "Kızım burun ameliyatı için sağ girdi, ölü çıktı. Bu o kadar zor bir ameliyat değildi. Bizim buradaki mücadelemiz kendimiz için değil. Bundan sonra başka Leyla'lar ölmesin, başka aileler ağlamasın. İnsanların sağlığını rant konusu haline getirenler utansın. Cumhurbaşkanıma ve Sağlık Bakanıma sesleniyorum; Leyla benim kızım değil, onların kızıdır. Kızım, 19 senedir okula gidiyor. İdealleri vardı. Sağlıkçı olacaktı, sağlığından oldu" dedi.

Leyla Sönmez'in amcası Cezayir Sönmez olayla ilgili hukuki mücadele başlattıklarını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adana Valiliği Sönmez'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Genç kadının ameliyat olduğu hastaneden sağlık durumunun ağırlaşması üzerine ilk olarak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne buradan da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Dahiliye Bölümü'nün yoğun bakım servisine sevk edildiği kaydedildi.

Balcalı Hastanesi'ne gönderilen Sönmez'in ilk bulgularının idrar azlığı, akut böbrek yetmezliği, bilinç bulanıklığı ve ateş olduğu, hastanın septik şok ön tanısı ile dahiliye yoğun bakımına yatırıldığı, hastaneye getirildiğinde kalp durması olduğu ve soluk borusuna tüp takıldığı belirtildi.

Sönmez'in 3 Ocak günü saat 23.45'te kalp durması sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi. Valilik tarafından elde edilen bulgular kapsamında, Leyla Sönmez'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

BAŞSAVCILIK: KESİN ÖLÜM NEDENİ HENÜZ BELİRLENEMEDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı Sönmez'in ölümüyle ilgili açıklama yaptı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca, özel bir hastanede gerçekleştirilen burun ameliyatı sürecinde tıbbi hata sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Leyla Sönmez’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısının katılımıyla, müteveffa Leyla Sönmez’e Adana Adli Tıp Kurumu’nda klasik otopsi işlemi yapılmış olup bu aşamada kesin ölüm sebebi henüz belirlenememiştir. Hastanede gerçekleştirilen ameliyatın öncesinde, ameliyat sırasında veya ameliyat sonrasında yapılan hatalı tıbbi müdahaleler veya başkaca bir sebebin ölüme yol açıp açmadığı hususları soruşturma kapsamında titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir."

LEYLA'NIN ARKADAŞI ÇİLEM DOĞAN DA AİLEYE DESTEK VERDİ

Öte yandan kendisine şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut'u öldürmek zorunda kalan ve 15 yıl ceza aldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan da ailenin yanında yer aldı. Leyla Sönmez'in arkadaşı olduğunu ifade eden Çilem Doğan,  bir ay önce kendisinin de aynı doktora ameliyat olduğunu ve şu an yüzünde ödemler olduğunu söyledi.

Çilem Doğan ameliyat olmadan bir gün önce Leyla ile görüştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Abla mezuniyetim var, ondan dolayı ameliyat olmak istiyorum, dedi. Ben de iyileşme sürecinin biraz geç olabileceğini, ertelemesini söyledim. Ama o bir an önce aradan çıkarmak istiyordu. Daha sonra duydum ki ameliyat olmuş ve durumu kötüymüş. Hastaneye geldik, kalbinin durduğunu söylediler. Canımız çok yanıyor, ne diyeceğimi bilemiyorum."

Leyla Sönmez'in cenazesi yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Ceyhan ilçesine götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın "Kurduğum takım" dediği Medipol Başakşehir'in künyesi

SONRAKİ HABER

İş cinayeti davasında "KHK" gerekçesiyle kayyım beraat ettirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa