17 Ocak 2019 08:51

Yüksekova'da 3 çocuklu ailenin tek odalı evde yaşam mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir aile, tek odalı, duvarında çatlaklar olan, tuvalet, mutfak ve banyosu olmayan bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Fotoğraf: Yaşar Kaplan/DHA

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde epilepsi ve sedef hastası 42 yaşındaki Mehmet Songor, eşi Zahide Songor ve 3 çocuğu ile aldığı engelli maaşı ve çocuk yardımıyla tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü ilçede aile, evin çatlak duvarlarını naylonla kapatarak, soğuk havanın içeri girmesini engellemeye çalışıyor.

Yüksekova'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Dilekli köyü Pirinçek mezrasında yaşayan Mehmet ve Zahide Songor ile 3 çocuğu tek gözlü odada zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. İlk 4 çocuğunu henüz 8 aylıkken kaybeden Zahide Songur, daha sonra dünyaya gelen en büyüğü 7 yaşında olan 3 çocuğuyla zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor. Daha önce kendi evlerinde oturan fakat yaşadıkları evin yıkılmak üzere olduğunu belirten Zahide Songur, "Ev yıkılmak üzereydi. Biz de çocuklarımızı alıp bir yakınımızın tek gözlü evine geçmek zorunda kaldık. Bu kaldığımız evin de duvarları çatlak. Çocuklarım üşümesin diye çatlak duvarların arasını naylon ile kapatmaya çalıştım" dedi.

EVİN MUTFAK, TUVALET VE BANYOSU YOK

Evde tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermek zorunda kaldıklarını belirten Songor, "Ev tek odalı. Küçük bir kileri de hem mutfak hem de banyo olarak kullanıyoruz. Yemek yaptığımız yerde banyomuzu da yapıyoruz. Hiç sağlıklı değil ama yapacak hiçbir şeyimiz yok. 4 yıl önce köyde eşime ait bir arsa üzerinde yeni bir ev için zar zor bir temel attık ancak durumumuz olmadığı için öyle kaldı. Devlet ve hayırsever vatandaşlardan yarım kalmış evimin yapılması için yardım istiyorum" dedi.

Epilepsi ve sedef hastası olan baba Mehmet Songor ise hastalığı nedeniyle çalışamadığını söyledi. Devletin verdiği engelli maaşıyla geçindiklerini belirten Songur, "Eski evimiz yıkılmak üzereydi. Yeni ev için temel attım. Ancak maddi imkansızlıktan dolayı yapamadım. Biz de çocuklarımızı alıp kardeşimin tek gözlü odasına yerleştik. Tek odası ve küçük olan bir kileri var. Mutfağı, tuvalet ve banyosu yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arabasıyla çiçekçiyi öldüren sanığa sahte alkol raporundan ceza

SONRAKİ HABER

Isparta'da yavru köpek kulakları kesik halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...