13 Ocak 2019 09:04

Güngören'de ekonomik kriz ve yerel yönetimler paneli

Güngören Demokrasi Platformu'nun SODEV'in katkılarıyla düzenlediği panele Evrensel Ekonomi Editörü Bülent Falakoğlu katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Güngören Demokrasi Platformu, ekonomik kriz ve yerel yönetimler başlıklı panel düzenledi. SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve gazetemizin Ekonomi Editörü Bülent Falakoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Güngören Demokrasi Platformu adına açılış konuşmasını yapan Mehmet Turp, krize ve tek adam rejimine karşı mücadelede yerellerde kurulan platformların önemine değinerek, mahallelerde, sokaklarda emekçilerle buluşmak gerektiğini vurguladı.

SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, bir araya gelmenin önemli olduğunu ve bu tür yerel platformların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlerde birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

Panelde ilk konuşmayı CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke gerçekleştirdi.  Böke, krizle varolan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu vurgulayarak, “Bu sömürü rejimini  kabul mü edeceğiz, yoksa emekçilerin hakları için mücadele mi edeceğiz? Biz bu kriz ve rejime karşı mücadeleyi yerellerde başlatmalıyız. Bu yüzden belediye seçimleri önemlidir” dedi.

Gazetemizin Ekonomi Editörü Bülent Falakoğlu, “Krizin tanımlarını ve teşhislerini doğru koymamız gerekiyor. Uzun süreli bir kriz yaşanacak. İktidarın taktiği  en diptekilerin kendine çekmek, desteğini  almak ve üst tabakayı memnun etmek. Bu sistemin devam etmesi için, emekçileri en ağır koşullarda çalıştırmak, ucuz emek üretmek daha çok kâr elde etmek. Bir taraftan da ülkenin beka sorunu var deyip savaş politikaları ile kitleleri bölmek. İktidarın üç yıllık programı işsizliği önlemeyecek hayat pahalılığını durdurmayacak. Yerel seçimlerden önce yurttaşlara halkçı belediyeciliği anlatmamız gerekir” diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise şunları söyledi: “Kriz kapitalizmin ürünüdür. Aynı zamanda kürt sorununa da bağlıdır. Savaştan yana yönetimin etkisi de büyüktür. Savaş ekonomisine büyük bütçe ayrılmıştır. Krizde en çok kadınlar etkileniyor.” Panel, soru- cevap şeklinde son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de gazetecilik paneli: Dayanışmayı, birlikteliği örmeliyiz

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da koalisyon hükümeti sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...