31 Aralık 2018 03:59

ABD'li senatörden 'Suriye'den çekilme' açıklaması

ABD'de Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecinin yavaşlatıldığını söyledi.

Suriye'deki çatışma döneminden bir kare. Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD'de Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Beyaz Saray'da Trump ile görüşmesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AA'nın haberine göre, ABD'nin Suriye'den çekilmesine ilişkin konuşan Graham, "Sanırım akıllıca bir şekilde işleri yavaşlatıyoruz. Başkanın başkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleştirmenin en iyi yolunu tekrar değerlendirmek için bir duraklama sürecinde olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce Trump'ın Suriye'den çekilme kararına sert tepki veren Graham, "Trump bana bilmediğim birçok şey anlattı. Şu anda Suriye konusunda çok daha iyi hissetmemi sağladı. IŞİD'in tamamen bitirileceği sözünü verdi. Henüz o noktada değiliz ama bu işi bitireceğine söz verdi" dedi.

Graham, "Başkan, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, IŞİD tamamen imha edilmiş olacak. iki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor" paylaşımında bulundu.

TÜRKİYE'NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİNDEN GRAHAM'A YANIT

Graham'ın paylaşımındaki "Kürt müttefikler" ifadesine, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tepki gösterdi. Kılıç, "Sayın Senatör, Kürt müttefiklerimiz derken emimim ki YPG/PYD'ye atıfta bulunmuyorsunuz. YPG/PYD ile PKK arasında inkar edilemez emir komuta ilişkisini Washington'daki herkesten iyi siz biliyorsunuz ve aynı zamanda bunu kamuya siz ifşa ettiniz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki yangınlarda 1 kişi yaralandı, 10 kişi dumandan etkilendi

SONRAKİ HABER

HSBC Genel Müdürü Kervancı'ya "Erdoğan'a hakaretten" hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...