09 Aralık 2018 10:43
Son Güncellenme Tarihi: 12 Aralık 2018 12:13

Hayko Bağdat’a, 'Kılıç artığı' diye ‘Profesör’ için suç duyurusu

Bolu AİBÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, Ermeni Gazeteci-Yazar Hayko Bağdat için ‘Kılıç artığı’ dedi.

Ekran görüntüsü Twitter'dan alınmıştır.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), Ermeni Yazar Hayko Bağdat'a 'Kılıç artığı' diyen Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ermeni Gazeteci-Yazar Hayko Bağdat, 6 Aralık’ta Süleyman Soylu hakkında yazdığı yazı nedeniyle sosyal medyada tehditler aldığını duyurdu. Bağdat tehditlerle ilgili sosyal medyada bir paylaşımda bulunarak “Bugün Süleyman Soylu'nun yargılanması gerektiğini yazdığım için çok küfür/tehdit geldi. Bütün bunlar tekrar düşünmeme yol açtı. Demek isterim ki Mehmet Ağar, hatta Meral Akşener nitelikli cinayetler işleyecek kadar profesyoneldi. Soylu hem zavallı hem de yargılanacak” ifadelerini kullandı.

Bağdat’ın bu paylaşımına yanıt veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, “Yiyorsa yargıla da görelim kılıç artığı” dedi.

Keskin’in ‘kılıç artığı’ ifadesi çok sayıda sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti. Sosyal medya kullanıcıları Keskin’e ‘soykırım’ı savunduğu için tepki gösterince Keskin, “Son kez yazıyorum benim tarihimde soykırım yoktur. Bununla ilgili hiç bir mahkeme kararı yoktur. Bu konuda tek kelime daha yazmıyorum” demekle yetindi.

İHD'DEN SUÇ DUYURUSU

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Hayko Bağdat’a ırkçı ifade kullananlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
12 Aralık'ta İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Bolu Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Adilyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önüne basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Irkçılık, ayrımcılık suçtur” pankartı açıldı. 
 
Basın açıklamasını İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon Üyesi Meral Çıldır okudu. Hayko Bağdat’ın düşünce ve ifade özgürlüğü ihlal edildiği ve aldığı tehditler nedeniyle Türkiye’den Almanya’ya gitmek zorunda kalan bir gazeteci olduğunu hatırlatan Çıldır, “Bağdat, sosyal medya hesabını aktif olarak kullanmakta, çeşitli konularda görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya devam etmektedir. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu siyasi olarak eleştirdiği bir yazısının ardından aldığı tehditler nedeniyle Twitter hesabında bir paylaşımda bulunmuş ve Soylu’ya yönelik siyasi eleştiri hakkını kullanmıştır. O’nun bu twitinin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesinde profesör olan Yahya Mustafa Keskin, kendi Twitter hesabından şöyle bir paylaşımda bulunmuştu: ‘Yiyorsa yargıla da görelim, kılıç artığı'. ‘Kılıç artığı’ deyiminin sözlükteki anlamı ise, ‘Katliamdan ya da soykırımdan sağ kalanlar’dır. Bu söz İstanbullu bir Ermeni olan Hayko Bağdat’ın şahsında tüm Türkiyeli Ermenilerin manevi şahsiyetini tahkir etmekte, hepsini ‘katliam artığı’ olarak adlandırarak ailelerine ait acı anılarını hatırlatmakta, böylece kendilerini de tehdit altında hissetmelerini sağlamaktadır” diye konuştu.
 
Keskin’in ırkçı ve tehditkar paylaşımının ardından Bağdat’a yönelik tehditlerin arttığını ifade eden Çıldır, “Milyonlarca insanın takip ettiği bir sosyal medya alanında, Hayko Bağdat’a yönelik, ırkçı-ayrımcı ve tehdit içeren paylaşım yapan Yahya Mustafa Keskin hakkında, TCK 122, TCK 216 ve AİHS. 14. Maddesi uyarınca soruşturma başlatılarak, dava açılması için suç duyurusunda bulanacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik akımına kapılan genç yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kırkayağa benzeyen böcek evleri istila etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...