09 Ekim 2018 06:55

Devlet Bahçeli'den Akşener'e: Davet varsa icabet eden çıkacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hedef aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in evinin önünde yaşanan olaylara "demokratik protesto" dedi, "Davet varsa icabet eden çıkacaktır. Gerçekten de çıkmıştır" ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim için uzman çavuşların özlük haklarının düzeltilmesi, 3600 ek göstergeden yararlanmaları tarihi bir görevdir" dedi. 

Devlet Bahçeli grup toplantısında İYİ Parti Genel Bahçeli Meral akşener'i hedef aldı. Kullandığı ifadeler şöyle: 

* “İP Genel Başkanı’nın söylemleri zincirleme olaylara neden olmuştur. Bu şahıs MHP’ye nifak tohumları fırlatmış, zehir kusmuştur. İYİ Parti Genel Başkanı’nın kulağına kim fısıldadıysa ilkel bir şekilde partimize ve dava arkadaşlığımıza saldırmıştır. Küçük ortak dedi, lastik adam dedi, paspas dedi. Yalanına yalan ekledi, bu iftiraları ayaklarımızın altında çiğniyor, muhatabına iade ediyoruz. Sosyal medyadan cevap verince Türkiye’nin konuştuğu olaylar vuku bulmuştur.

* "Adres vererek cevap verecek kadar çıldırmıştır. Davet verince icabet eden çıkacaktır, çıkmıştır da."

'DEMOKRATİK PROTESTO'

* "Evinin önüne demokratik protestolarını yaptılar. İl teşkilatımızdan habersiz bunu yaptıkları için görevden aldık."

* "Ankara’dan adres verip Üsküdar’da olması, 2 kişiyiz diyip 3’üncü kişinin de videoya alması dikkatten kaçmamıştır. Evde kimler konuşlanmıştır. Üsküdar’da tuzak kurulmuştur. Hiçbir Türk kadınının heveslenemeyeceği bir uslupla meydan okumalar şahitlik edildi. Bu nasıl bir şuursuzluktur."

* "MHP şehit ocağıdır. Yancı ve paspas değildir. MHP, Tükiye’nin kıvancı, son kalesidir. Lastik adamlarla işi olmaz. Aksini söyleyen edepsizdir, şahsiyetsizdir. Kim dil uzatırsa, el uzatırsa, ya dilini koparır, ya elini kırarız."

* "Biz kum torbası değiliz, ayağımıza basanın aklını başından alırız."

Bahçeli'nin konuşmasında değindiği diğer başlıklar ise şöyle: 

* Bahçeli Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerine atıfta bulunarak, "Cumhurbaşkanı diyor ki, dünya 5'ten büyüktür. İtirazımız yoktur. Nefret kuluçkasına yatan terör elebaşları neden yakalanamaz? Biz bu hainlerin kökünün kazınmasını istiyoruz. Uçaklar vurunca kaçıyorlar, sığınaklardan kaçıyorlar. Dünya 5'ten büyükse, PKK'nın 5 tepe yöneticisinin bir gece ansızın tepesine binilmelidir. Murat Karayılan, Bahoz Erdal'dan ve çete başlarının döktükleri kanların hesaplarını sormak bugün değilse ne zaman olacaktır. Türkiye hain terör örgütünden güçlü değil midir?" dedi.

* "Trump küresel güvenlik sorunu haline dönüşmüşştür."

'CEMAL KAŞIKÇI'NIN AKIBETİNİ MERAK EDİYORUZ'

* "Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini merak ettiğimizi de belitmek istiyorum. Eğer ortada suç varsa gereği derhal yapılmalı, cinayetin tespiti halinde caniler mutlaka cezalandırılmalıdır. Türkiye mafyavari yöntemleri geçiş güzergahı değildir." 

'MESELE EKONOMİK BEKADIR'

* (Ekonomi) "Büyük bir oyun oynanıyor. Amaç, 15 Temmuz'da alamadıkları sonucu ekonomik alanda almaktır. Milli birlik ve dayanışma ruhu direndi. Tehlike geçmiş değildir. Mesele vatandır, milli ekonomik bekadır." 

* "Türkiye’nin küresel abluka ile kan kaybettiği bir ortamda biz de sele kapılıp ekonomik operasyondan medet mi umsaydık?"

MCKİNSEY ELEŞTİRİLERİNE YANIT: CAHİLLİK DEĞİL ÜMMİLİK

* "Hükümetin McKinsey ile çalışmasını tutarlı bulduk. McKinsey müdafasının bize düşmeyeceğini, yeni bir IMF olmadığını söyledik. Mckinsey birçok ülkede danışmanlık veren bir şirkettir. İster uygular, isterseniz teşekkür eder geri gönderirsiniz. McKinsey'e Duyun-u Umumiye demek, IMF demek, kozmik oda demek cahillik değil, ümmiliktir." (okuma yazma bilmeyen) (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP MHP ittifakına dair kulis: Başkan AKP’li, yardımcı MHP’li 

SONRAKİ HABER

Uysal: Üsküdar-Çekmeköy metrosu ay sonunda açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...