03 Ekim 2018 06:41

300 TIR sığır eti ithal edilecek

Et ve Süt Kurumu, 300 TIR ithal etin gümrük işlemlerinin yapılması için hizmet alım ihalesi açtı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Et ve Süt Kurumu, 300 TIR sığır eti ithal edecek. Kurum, bu etin gümrük işlemlerinin yapılması için hizmet alım ihalesi açtı.  

Brezilya’dan getirilen kurbanlık büyükbaşlarda şarbon hastalığı çıkmasıyla gündeme gelen Et ve Süt Kurumu, 300 TIR kemiksiz sığır eti ithal edecek.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım’ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu, bu 300 TIR etin gümrük işlemlerinin yapılması için hizmet alım ihalesi açtı. İhale için sadece 1 gün süre verilmesi ise dikkat çekti. İhale duyurusunda; “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ithalatına izin verilen ülkelerden 300 adet TIR Taze/Soğutulmuş Kemiksiz Sığır Eti İthalatı Gümrükleme Hizmet Alımı yapılacaktır” denildi.

Duyuruya göre, hizmet alımı için Edirne, İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Ankara illerinde Gümrük Müşavirliği Şubesi bulunduğunu yetkili makamlar tarafından belgelendirmiş gerçek veya tüzel kişiler teklif verebilecek. Bu şartları taşımakla birlikte Türkiye’de halen kamu ihalelerinden yasaklı konumdaki gerçek ve tüzel kişiler teklif veremeyecek.

Hizmet alımı ile ilgili duyuruyu 27 Eylül 2018’de yayınlayan Et ve Süt Kurumu, ihaleye son başvuru tarihini ise 28 Eylül 2018 saat 10.00 olarak açıkladı. Bu kadar kısa sürede teklif hazırlanamayacağını belirten uzmanlar, ihalenin verileceği firmanın önceden belli olduğunu öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar/TL enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 6,09'a yükseldi

SONRAKİ HABER

Oyuncu Yıldırım Öcek yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...