28 Eylül 2018 19:58

Sony, el konsolu pazarından çekiliyor

Sony Interactive Entertainment Başkan Yardımcısı Oda, PlayStation Vita üretiminin 2019'da biteceğini ve yerine başka bir ürün gelmeyeceğini duyurdu.

Fotoğraflar: Pixabay

Paylaş

Sony, 2004'te PlayStation Portable (PSP) ile başarılı bir giriş yaptığı el konsolu pazarından çekiliyor. Sony Interactive Entertainment'ın kıdemli başkan yardımcısı Hiroyuki Oda, PlayStation Vita üretiminin Japonya'da 2019'a kadar süreceğini ancak bu tarihten sonra nakliye işlemlerinin sona ereceğini duyurdu. Oda ayrıca yeni bir el konsolu üretmek konusunda herhangi bir planları olmadığını açıkladı.

Japon video oyunu dergisi Famitsu'ya konuşan Sony Interactive Entertainment'ın kıdemli başkan yardımcısı Hiroyuki Oda, “Japonya'da, 2019'a kadar PlayStation Vita üreteceğiz. Daha sonra nakliye sona erecek” dedi. Vita yerine yeni bir el konsolu gelme ihtimaline ilişkin ise “Şu anda, yeni bir el cihazı ile ilgili herhangi bir planımız yok” dedi.

Sony’nin stüdyo başkanı Shuhei Yoshida da 2015’te Vita’nın ardından gelecek projeler için “iklimin elverişsiz olduğunu” söylemişti.

Sony Interactive Entertainment ABD Başkanı Shawn Layden da geçtiğimiz yıl Polygon’a verdiği röportajda “Her ne sebeple olursa olsun, Vita o kritik kitleye ulaşmadı ve topluluğu arkasına alamadı. Yeni kitlelere ulaşamaması hızlı negatif sarmal etki yarattı” diyerek konsolun başarısız olduğunu belirtmişti.

PlayStation Vita, ilk olarak 2011'de Japonya’da piyasaya sürülmüştü ancak akıllı telefon ve tablet bilgisyarların yükselişi ile Nintendo'nun 3DS konsolunun popülerliği, şirketin beklediği başarıyı elde etmesine engel olmuştu. Sony, 2015 yılında cihaz için oyun geliştirmeyi bırakmış ve platform, küçük ölçekli bağımsız oyunlar için bir kaynak haline gelmişti. Şirket, bu yılın başlarında fiziksel Vita oyunlarının üretimini sonlandırmış ve 8 Mart 2019’dan sonra PS Vita oyunlarının PlayStation Plus ile verilmeyeceğini duyurmuştu.

Sony, el konsolu pazarından çıkışını henüz resmi olarak açıklamadı ancak Business Insider, bu karara ilişkin bir temsilci raporu bildirildiğini aktarıyor.

Karar, Sony'nin el konsolu pazarında Nintendo'yu tek büyük şirket olarak bırakması anlamına geliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bayern Münih'in bileğini ilk büken Hertha Berlin oldu

SONRAKİ HABER

Rusya, Suriye'ye S-300 sevkiyatına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...