02 Ocak 2018 13:28

Steam'de 2017'nin en çok satan oyunları açıklandı

Steam, '2017'nin en iyileri' derlemesini yayınladı. Derleme 'çok satanlar' ve 'en çok oynanan' ana kategorileri altında sunuldu.

Paylaş

Video oyun geliştiricisi Valve Corporation'ın dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış platformu Steam'in '2017'nin en iyileri' derlemesi yayınlandı. Derleme 'çok satanlar' ve 'en çok oynanan' ana kategorileri altında sunuldu. 'Çok satanlar' ana kategorisi 'çok satanlar', 'en iyi yeni çıkanlar', 'en çok satan VR oyunları' ve 'en iyi erken erişim mezunları' olmak üzere 4 başlığa ayrıldı.

Bu başlıklardan en çok dikkat çekeni şüphesiz 'çok satanlar'. Valve, burada oyunları Platin, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 4 bölüme  ayırıyor.

En çok satanlar balığının başında yer alan 'Platin' bölümünde GTA 5, Witcher 3, PUBG, H1Z1, CS GO, Dota 2, Rocket League gibi popüler oyunlar yer alıyor. 

'Altın' bölümünde ise NieR Automata, Assasin's Creed Origins, Fallout 4, For Honor, Civilization 6, Total War: Warhammer benzeri yapımlar yer alıyor. 

'Gümüş' başlığı altında sıralanan oyunlardan bazıları ise şöyle: Cuphead, Resident Evil 7, Sniper Elite 4, Conan Exiles, Total War: Warhammer 2...

'Bronz' başlığı altında yer alan oyunlar ise şöyle: Doom, Football Manager 2018, Rise of The Tomb Raider, Prey, NBA 2K17, The Elder Scrolls 5 Skyrim, Left for Dead 2, Tekken 7...

'En iyi yeni çıkanlar' başlığı ise aylara göre lisetelenerek o ay çıkan oyunlar arasında en çok satanları aktarıyor.

En çok satan VR oyunlar da Platin, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 4 bölüme ayrılıyor. VR oyunlar arasında Fallout 4 VR, Batman Arkham VR, Doom VFR, Audioshield, Onward göze çarpıyor.

'En iyi erken erişim mezunları' başlığı, PUBG, Divinity: Original Sin 2, Torment: Tides of Numenera, Darkwood, LEGO Worlds, Ultimate General: Civil War başta olmak üzere pek çok yapımı barındırıyor.

'En çok oynanan' kategorisi ise 100 bin'in üzerinde aynı anda oynayan oyuncu sayısı, 50 binin üzerinde aynı anda oynayan oyuncu sayısı, 25 nin üzerinde aynı anda oynayan oyuncu sayısı, 15 binin üzerinde aynı anda oynayan oyuncu sayısı olmak üzere 4 başlığa ayrılıyor. 

100 bin başlığında Rainbow Six, CS GO, PUBG, Dota 2, GTA 5 başı çekiyor.

50 bin başlığında Civilization V, Football Manager 2018, Arma 3, Shadow of War gibi yapımlar var.

Steam'in '2017'nin en iyileri' derlemesinin tamına ulaşmak için tıklayın. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitlis Valiliğinden günler sonra Garzan Mezarlığı açıklaması

SONRAKİ HABER

İzlanda'da ücret eşitsizliği yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa