18 Eylül 2018 23:49

Siz hiç ülkenizde mülteci oldunuz mu?

İktidara yakın kesimlerin inşaat işçilerine yönelik saldırıları sürüyor. Bir inşaat işçisi, yaşam koşullarını ve duygularını Evrensel'e yazdı.

Fotoğraf: Ömer Koç/DHA

Paylaş

İnşaat işçisi

İyi çalışmalar Evrensel Gazetesi.

Malum gündemin başında inşaat işçileri var. Ben de üniversite mezunu bir inşaat işçisiyim. Daha güzel yerlerde çalışabilirdim fakat, torpilim ve çevrem olmadığı için 3 yıldır inşaat işinde çalışıyorum. Gurbetin has adamı olduk. Ekmek nerede biz orada. Maalesef kimse bizim neler çektiğimizi, ne istediğimizi bilmiyor. Lütfen bunu bir şikayet olarak değil, bir mesaj olarak görün.

Yüz binlerce işçi gibi ben de gurbetlerde çalışıyorum. Her sene en az 5 veya 6 şehirde (mecburen) çalışıyorum. 1 yılda 2 veya 3 ay ailemizle kalıyoruz (Kalamayanlar da var). Çalışırız ama paramızı 2, 3 hatta 5 ay sonra alırız taşeronlardan (Hiç alamayanlar da var).

Mecburen koğuşlarda kalıyorum. Temizlik desen hiç yok. Bizi tanımayanlara soruyorum; siz hiç ülkenizde mülteci oldunuz mu? Biz oluyoruz. 2 ay Konya'da 1 ay İstanbul’da 3 ay Ankara’da mülteci oluruz. Ben de İstanbul’da çalıştım. Tahtakurusu belası yüzünden 2 veya 3 saat ışık açık şekilde yatmaya çalışırdık, üstüne 10 saat çalışma. Derdimizi anlatamıyoruz maalesef. Temiz olmayan koğuşlarda barındırılıyor işçiler. Ha iş kazaları peki, çalıştığım yerde 2 iş kazası oldu. Allah’tan yaralanmalar oldu (benim gördüğüm).

Bizi eleştirenler inşaat işçilerine hak vermeyenler gelip 2 gün çalışsınlar lütfen.

ÖNCEKİ HABER

2017'de, her beş saniyede bir çocuk öldü

SONRAKİ HABER

İYİ Partili Çıray: Devalüasyon oldu, bunun adını koyalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...