18 Eylül 2018 12:35

Okul servisi yerine imam hatip pansiyonu tavsiyesi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü, servis bulamayan öğrencilere imam hatip pansiyonu tavsiyesinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Yenice köyünde oturan çocuklar için servis bulunamayınca öğrencilerin Şehit Cuma Dağ İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonunda yatılı kalmalarını tavsiye etti.

Kütahya Merkez’e 15 km uzaklıktaki Yenice köyünden bir veli çocuklarını Kütahya Merkez’de bulunan Ümran Aygen Ortaokulu’na kayıt ettirdi. Okul müdürü veliyi arayarak çocuklara servis hizmetinin verilemeyeceğini, çocukların okula başladığı gün serviste yerlerinin olmaması nedeniyle çocuklarını gelip götürmesi gerektiğini belirterek “Yoksa çocukların burada kalır” diye uyarıldı.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, yaşları 9 ila 11 yaş aralığında olan 3 çocuğun Kütahya Merkez’e bağlı Yenice Köyünden taşımalı olarak okula gelmesi gerektiğini vurgularken, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit konu ile ilgili skandal bir karara imza attı. Başyiğit, servis araçlarında uygun yer olmadığından bu öğrencilerin Şehit Cuma Dağ İmam Ortaokulu Pansiyonunda ücretsiz olarak yatılı kalabileceklerini dile getirdi.

Kasap, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek İl Milli Eğitim Müdürü’nün görevinin çocuklara servis hizmeti sağlamak olduğunu vurguladı. Kasap, yaşları yatılı olarak kalmaya elverişle olmayan bu çocukların bir İmam Hatip Ortaokulunun Pansiyonunda yatılı olarak kalmaya zorlanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, Milli Eğitim Bakanlığını konu ile ilgili derhal harekete geçmeye çağırdı.

Öğrencilerin velilerinin bu şartlarda çocuklarını okula gönderemeyeceklerini dile getirdiğini ifade eden Kasap, Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un taşımalı eğitim ile ilgili gerekli önlemleri alması gerektiğinin elzem olduğunu ve ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve çocukların tekrar okula dönmesinin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi: “Ülkemizin birçok beldesinde okul bulunmaması sebebiyle birçok yerde taşımalı eğitim gerçekleşiyor. Kütahya binlerce örnekten sadece bir tanesi. Yaşları 9 ila 11 yaş aralığında bulunan bu çocuklara bir İl Milli Eğitim Müdürü tarafından servis imkanının sağlanamaması utanç vericidir. Yaşları pansiyonda yatılı olarak kalmaya elverişli olmayan bu çocukları yatılı olarak kalmaya zorlamak tam anlamıyla bir aymazlıktır.  Psikolojik olarak etkilenen bu çocukların ve ailelerinin mağduriyetini kim giderecek?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana Şehir Hastanesi’nin 1 yılı: Doktor şikayetçi maddi yük vatandaşa

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık'ın Twitter paylaşımları davası durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...