18 Eylül 2018 11:07

Diyarbakır’da 50'den fazla şirket konkordatoya başvurdu

Diyarbakır’da farklı sektörlerdeki 50’nin üzerinde şirket, borçlarını ödeyemez hale geldikleri gerekçesiyle konkordato başvurusu yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Döviz kurlarındaki artışın etkileri, Diyarbakır’da temizlik, gıda ve inşaat gibi farklı sektörlerde yer alan şirketlere de yansını. Borçlarını ödeyemez hale geldiklerini söyleyen şirketler, Asliye Hukuk Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. 

Mezopotamya Ajansı'ndan Lezgin Akdeniz'in haberine göre Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yetkilileri, konkordato başvurusu yapan şirket ve işletmelerin sayısının 50’den fazla olduğunu söyledi.

Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (DSMMMO) Başkanı Mustafa Vural da, konkordato başvurusunda bulunan şirketlerin resmen olmasa da aslında iflas durumuna geldiğini ifade etti. Vural, konkordato başvurusuna ilişkin “Bir şirket, borçları alacaklarından fazla ve finansal verileri bozulmuş ise, iflasını istemekle yükümlüdür. Şirketin kendi iflasını istememiş olması, icra ve iflas yasasına göre suçtur ve bundan sorumlu olanlar hapis cezası ile cezalandırırlar. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle şirketlerin iflasının ilan edilmesi öncesinde başvuracakları hukuksal yoldur” dedi.

SAYI ARTACAK

Kurdaki dalgalanmanın devam etmesi halinde şirket batışlarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Vural, “Dövizli borçlanmalarda işletmeleri bekleyen ciddi tehlikeler var. Eğer kazancınız döviz ise, döviz ile borçlanabilirsiniz problem yok. Ancak ürettiğiniz mal veya hizmet satışı TL ise ve bunun karşılığında döviz ile borçlanmışsanız sizin batışınız kaçınılmazdır. 3-6 ay aralığında gerçek tablolar ortaya çıkacak. Bundan dolayı 50 değil belki 5 yüz belki de bin 5 yüz sayıları ile karşı karşıya kalma ihtimalimiz yüksek. Bizi daha kötü günler bekliyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cargill önünde eylem: İşten atılan 14 işçi işe geri alınsın

SONRAKİ HABER

Tahliye edilen avukatların yeniden tutuklanmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...