18 Eylül 2018 05:20

Yeşil Kundura da konkordato ilan etti

Hotiç'in ardından Yeşil Kundura da konkordato ilan etti. Şirkete 2 kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Görsel: Yeşil Kundura

Paylaş

Yeşil Kundura, konkordato başvurusunda bulundu. Üç ay geçici mühlet verilen şirkete, faaliyetlerinin denetimi için 2 kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Hürriyet'in haberine göre, yaşadığı mali darboğazı gerekçe göstererek mahkemeye başvuran Yeşil Kundura Sanayi AŞ hakkında dün verilen kararda şirket hacizlere karşı korumaya alındı.

Şirket İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesine 13 Eylül günü başvurmuştu. Mahkeme, şirkete yönelik yeni haciz yapılmasını yasakladı. Şirkete üç ay geçici mühlet veren mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi ve onayı için de 2 kişilik konkordato komiseri atadı.

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yaptıkları başvurunun gerekçesine ilişkin şunları söyledi:

“Son dönemde, ülkemizde yaşanan; yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeni ile, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile Av. Ertuğrul Kılınç konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız.”

Kızanlıklı ayrıca "Konkordato süreci ile mevcut borçlarımızın vadelerini uzatarak işimize odaklanmayı, bu sayede ileriye dönük çalışmalarımızı müşteri, tedarikçi ve bayilerimizin nezdinde -bugüne dek yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde- sürdürebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların da borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu kaydetti.

Çeşitli illerde 13 franchise mağazası bulunan Yeşil Kundura faaliyetlerine 1948 yılında başlamıştı.

Öte yandan ünlü ayakkabı markası Hotiç de eylül ayı başında konkordato ilan etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce hakkında 'apolet soruşturması' başlatıldı

SONRAKİ HABER

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun Nusr-Et’te yemek yemesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...