17 Eylül 2018 13:32

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu kriz sırtına çöktüğünüz milletin krizidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomik krize dair Erdoğan'ın "Bu kriz bizim krizimiz değil" açıklamasına karşı, "Evet bu kriz sizin kriziniz değil, bu kriz sizlerin sırtına çöktüğünüz milletimizin krizidir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu kriz bizim krizimiz değil"  sözlerini eleştirerek, "Evet bu kriz sizin kriziniz değil, bu kriz sizlerin sırtına çöktüğünüz milletimizin krizidir" dedi.

'BU KRİZ SİZİN DEĞİL, SIRTINA ÇÖTÜĞÜNÜZ MİLLETİN KRİZİDİR'

Öztrak şöyle devam etti: "Bu kriz, sofrasına iki günde bir et yemeği koyamayan 29 milyon yurttaşımızın krizidir. Evet bu kriz, bir ay içinde aldığı yumurta yüzde 20 zamlanan, son iki ayda kullandığı elektriğe yüzde 18, doğalgaza yüzde 14 daha fazla para ödemek zorunda kalan Ayşe teyzemizin krizi. Bu kriz, faturayı görünce ay sonunu getirebilmek için aldığı malları kasada bırakmak zorunda kalan Ali Rıza amcanın krizidir. Bu kriz, işini korumaya çalışan işçinin emekçinin, iş yerini kurtarmaya çalışan esnafın, fabrikasını kurtarmaya çalışan sanayicinin krizi. Bu kriz, gübre fiyatları ile ürün fiyatları arasında ezilip kalan, önümüzdeki yıl arazisini nasıl ekeceğini düşünen çiftçimizin krizidir. Evet bu kriz sizin kriziniz değil, bu kriz sizlerin sırtına çöktüğünüz milletimizin krizidir.

'KATAR'DAN TÜRKİYE'YE UÇAN BİR SARAY HEDİYE EDİLMİŞ'

Katar'dan Erdoğan'a hibe edildiği iddia edilen ultra lüks uçağa da değinen Öztrak, "Türkiye'ye Katar bir uçan Saray hediye etmiş. Bu ülkenin Katar'ın hibesine ihtiyacı yok. Bu ülkenin yöneticilerinin uçan saraylarla sağa sola gitmelerine de ihtiyacı yok. Bırakın Katar'ı, herhangi bir ülke bize 500 milyon dolarlık bir uçak hediye etse bu bizim gururumuzu zedeler. Nerede iktidarın ağzından düşürmediği 'yerlilik ve millilik'? Bu mudur yerlilik ve millilik?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB, eğitim ve öğretim teşvik sonuçlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Fatma Şahin'den kriz yorumu: Risk eşittir rızık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...