06 Ağustos 2018 08:08

Büyük Postane önünde Dilek Dayar eylemi yapıldı

Sirkeci'de tarihi Büyük Postane önünde, iş cinayetine kurban giden 23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar için eylem yapıldı.

Fotoğraf: Kültür Sanat-Sen

Paylaş

Sirkeci'de tarihi Büyük Postane binasının restorasyonunda, restoratör olarak çalışan 23 yaşındaki Dilek Dayar’ın ihmaller sonucu meydana gelen iş kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamada iş cinayetlerine karşı örgütlenme çağrısı yapıldı.

KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen, Haber-Sen 4 No’lu Şube, DİSK/Dev Yapı-İş ve Limter-İş, İnşaat-İş, Tüm Restoratörler ve Konservatörler Derneği, Ekmek ve Onur İşçi Derneği ve Newal Der adına Büyük Postane binası önünde yapılan açıklamayı Kültür Sanat-Sen İstanbul Şube Yöneticisi Buket Kafadar Son okudu.

Restorasyon projelerinde çalışan işçi ve emekçilerin kötü ve sağlıksız koşullarda düşük ücretlerle taşeron firmaların ellerine bırakıldığını belirten Son, “Devletin koruması altında olan Kültür Varlıklarının restorasyon işlerini alan firmalar paranın peşinde, restorasyon emekçileri ise korumanın derdindedir. Daha önce de bir devlet kurumu olan aynı binada çalışan taşeron inşaat işçileri sigortaları bile yatırılmadan çalıştırılıp, günlerce kapı önünde direniş yaparak haklarını alabilmiştir. Dün buradaki hukuksuzluğa göz yumanlar bugün de işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmamasına göz yummuştur. Ancak insan hayatı en önemli değerimiz olmalıdır” dedi.

Bu projelerde çalışan işçi ve emekçilerin iş güvenliği önlemlerini ancak örgütlü güçleriyle alabileceklerini ifade eden Son şöyle devam etti: “Patronlar milyon dolarlar kazanırken üç kuruşluk korkuluk yapılmadı diye yaşanan iş cinayetlerinin önüne ancak işçilerin örgütlü gücü geçebilir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi isteniyor

SONRAKİ HABER

Hollanda ekibi Willem II, Beşiktaş'tan Aras Özbiliz'i kiraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...