31 Temmuz 2018 15:19
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ağustos 2018 16:51

Sirkeci'de PTT binasının restorasyonunda iş cinayeti

Sirkeci'deki tarihi PTT binasının restorasyonunda çalışan mimari restoratör Dilek Sayar, iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Dilek Dayar/Facebook

Paylaş

İstanbul Sirkeci'deki tarihi PTT binasının restorasyonunda çalışan 23 yaşındaki mimari restoratör Dilek Dayar, iskeleden düşerek yaşamını yitirdi.

Ana yüklenicinin Karacan Grup olduğu restorasyon işinin taşeronu olan Adım Restorasyon’da çalışan Dilek Dayar, 26 Temmuz Perşembe günü yaşamını yitirdi.

soL'un Dilek Dayar’ın ailesinden aldığı bilgilere dayandırdığı haberine göre olay şöyle gerçekleşti:

26 Temmuz günü bina kenarındaki saçaklarda çalışan mimari restoratör Dilek Dayar ve arkadaşı şiddetli bir yağmurun başlaması üzerine işi bırakıp bellerindeki kemere bağlı olan halatları çıkararak iskeleden yaklaşık 130-150 santimetre uzaklıkta bulunan bina kısmına geçmek istedi. Arkadaşı binaya geçmeyi başarırken, Dilek aradaki boşluktan yaklaşık 20 metre aşağı düştü.

Olayın tek tanığı olan iş arkadaşı, arkasından bir ses duyduğunu, döndüğünde ise Dilek’i göremediğini söyledi.

Olay sonrasında ambulansla hastaneye götürüldükten sonra direkt yoğun bakıma alınan Dilek’in kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlendi. Müdahale sırasında 3 kez kalbi duran Dilek kurtarılamadı.

 

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Olay sonrası gözaltına alınan Adım Restorasyon'un sahibi ifadesinin ardından serbest bırakılırken, ustabaşı olarak çalışan kardeşi ise tutuklu yargılanıyor.

“Hiçbir şeyin Dilek’i geri getirmeyeceğini biliyoruz” diyen aile, açılan kamu davasına ek olarak kendi hukuki mücadelelerini başlatmaya hazırlanıyor. Adaletin yerine getirilmesini bekleyen aile, herkesi Dilek’in sesini duyurmaya çağırıyor.

HAZİRAN AYINDA 149 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin verilerine göre haziran ayında 149, yılın ilk 6 ayında 907 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tunus'ta havaalanı çalışanları iki günlük greve gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...