04 Temmuz 2018 15:46

Recep Akdağ: Meclis isterse idam gelebilir

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, idam tartışmalarına ilişkin 'Meclis böyle bir irade ortaya koyarsa, bu ceza gelebilir' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve AKP Erzurum milletvekili Recep Akdağ milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akdağ, Türkiye’nin gündeminde yer alan çocuk istismarı yasası ve idam cezası konusunda açıklama yaptı.

Akdağ, “Özellikle çocuklara yönelik cinsel suçlarda idam cezası gelir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bir acil eylem planı yaptık. Bu acil eylem planı, çocukların ve ailelerin eğitiminden, bir şekilde başına bu sıkıntı gelen çocuk ve ailelerin ikincil örselenmeden korunması için alınacak tedbirlere kadar birçok tedbir de içeriyor. Ama gerçekten ceza hukukumuzda hiç olmayan çok ağır cezalar da getirdik. Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar ve bunun neticesinde çocuğun öldürülmesi söz konusu ise, zannediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ele alacağı ilk konulardan birisi olacaktır. Tabii idam meselesi, TBMM’nin anayasayı değiştirerek karar vereceği bir husustur. TBMM böyle bir irade ortaya koyarsa, bu ceza da gelebilir, ama irade Meclis’in olacaktır.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Seçim, işçi sınıfı ve halk demokrasisi

SONRAKİ HABER

Urfa'da 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan S.Y. tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...