04 Temmuz 2018 06:17

Berna Laçin'in idam karşıtı sosyal medya paylaşımına soruşturma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sanatçı Berna Laçin hakkında, 'halkın dini değerlerini aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Ekran görüntüsü: @bernalacin35 Twitter hesabı

Paylaş

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada dün sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan sanatçı Berna Laçin hakkında, “Halkın dini değerlerini aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlattığını duyurdu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın imzasını taşıyan açıklama şöyle: Berna Laçin adlı sanatçının '@bernalacin35' adlı Twitter hesabından 03.07.2018 günü saat 13.00 civarında halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığının ve bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 160. Maddesi uyarınca işin gerçeğini araştırmak üzere adı geçen hakkında, 'halkın dini değerlerini aşağılama' suçundan soruşturma başlatılmıştır."

Berna Laçin, Twitter hesabında yaptığı "#idam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar,psikiyatrlar, psikologlar,toplum bilimciler ,hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!" paylaşımı sonrası hedef gösterilmişti.

Arabesk şarkıcısı Alişan'ın da "Medine topraklarını gidip görsün bence!! Orada peygamber efendimiz yatıyor Berna hanım!!! Bu benzetme peygamber efendimizin yattığı yere bir hakaret!!" tweet'iyle katıldığı tepkilere karşı Laçin, şu yanıtları verdi:

"Pardon da bir grup arkadaş siz delirdiniz mi ya! Medine deyince neden bir Arap kenti olarak algılamıyorsunuz da doğrudan İslamla bağdaştırıyorsunuz! İsveç’le ilgili bir şey söylesek Hristiyanlara mı laf etmiş olucaz! Bırakın bu kafayı ya Allah aşkına!"

"Oku! Twitter’da yazdığıma ne hikmetse burda saldırı olmuş! Dinle ilgili tek kelime etmedim, niye tutup kendi dinime laf edeyim zaten! Medine deyince neden sadece İslam geliyor aklınıza!…"

"İslamiyet ile ilgili tek kelime etmedim, kendi dinime niye laf edeyim!Deli miyim! Medine’yi bir şehir olarak söyledim! İçindeki kutsalı ayrı şehirlerin bugünki toplum düzeni içinde yaşayanlar ayrı!Medine’de yaşayan Arapları kutsal saymak nasıl bir anlayış! Art niyetin de böylesi!"

Araplar kutsal değil, biz Arap değiliz, Arabistan da bizim toprağımız değil! Kutsallar ayrı , o kutsalların bulunduğu şehirlerde bugün yaşayan insanlar ayrı!

Sultanahmet’te de çok hırsızlık oluyor dersem camiye mi küfretmiş oluyorum! Bir delirmeyin ya! Tövbe tövbe!

Yani şunu açıklamak bile o kadar saçma ki! Siz benim ne zaman herhangi bir inanç ile ilgili tek sözümü duydunuz ! Ayıp vallahi ayıp! Hem ayıp hem günah! Kavga ve kötülükten beslenen bir grup  var Allahaşkına şeytana uymayın! Bırakın bir huzurlu yaşayalım ya!

Çocuklar ölmesin demek için bile birleşemiyoruz ya yanarım yanarım ona yanarım!

Kudüs de maalesef  İsrail’de şu an! Şimdi orda tecavüzden bahsetsek İsraillileri  mi kasdetmiş oluruz, kutsala mı hakaret etmiş oluruz. İyi düşünün! Şehirlerde yaşayan insanlarla , içindeki kutsalı ayrı!

Yok daha da anlatamadıysam, Pisa okuduğunu anlamada neden sonuncuyuz ye artık sormayacağım!

Neyse normalde hiç takmam ve anlatmaya da bu kadar çabalamam, isteyen istediğini anlar! Ama inançlar benim hassas konum. Hiçbir din ve inanç ile ilgili fikir dahi yürütmedim hayatımda! Anlayan anladı, kalın sağlıcakla!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarına karşı kitlesel protestolar düzenlendi

SONRAKİ HABER

İstanbul Hadımköy'de fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...