21 Mayıs 2018 03:24
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2018 06:38

CHP'nin 24 Haziran adayları belli oldu, il il aday listesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu.

CHP logosu

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Listesi’ni Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.

'Sol kanat' olarak nitelendirilen isimler listede yer almazken, Abdüllatif Şener Konya'dan milletvekili adayı gösterildi. Ayrıca Saadet Partisi için de kontenjan ayrıldı. Muharrem İnce'nin ekibinden ise sadece 2 kişi listelerde yer bulabildi. Mevcut Milletvekillerinden 57 isim listede yer almazken, 18 MYK üyesinin tamamı aday gösterildi.  

ALİ ŞEKER ADAY LİSTESİNE GİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlı, İzmir 2. bölge 1. sıradan aday oldu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya 1. sıradan, Bülent Tezcan Aydın 1. sıradan aday oldu.

Listede olmadığı açıklanan Ali Şeker yeniden aday listesine girdi. Şeker İstanbul 2. bölge 8. sıradan aday gösterildi. Barış Yarkadaş ve Eren Erdem ise YSK'ye teslim edilen listede yer almadı. 

'MANİFESTO' YAYINLAYAN SELİN SAYEK BÖKE İZMİR'DEN ADAY

İlhan Cihaner ile birlikte “manifesto” yayımlayan Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi. 

'SOL KANAT' LİSTEDE YOK

‘Sol kanat’ olarak nitelendirilen İlhan Cihaner, Zeynep Altıok, Musa Çam, Hilmi Yaracıyı gibi isimler listede yer almadı. Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi: İlhan Cihaner, Tur Yıldız Biçer, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Gülay Yedekci, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Mustafa Balbay, Musa Çam, Haluk Pekşen.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAN DİDEM ENGİN LİSTEDE YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını duyuran Öztürk Yılmaz Ardahan listesinde yer alırken, Didem Engin listelerde yerini alamadı. 

İBRAHİM KABOĞLU 1. SIRAYA ÇEKİLDİ

Kulis bilgilerine göre; İstanbul'da 1'inci bölgede Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi ve Onursal Adıgüzel ilk üç sırayı paylaştığıi, KHK ile ihraç edilen Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun ise 9. sırada yer aldığı açıklanmıştı. Kaboğlu teslim edilen listede 1. sıraya çekildi. 

TUTUKLU VEKİL ENİS BERBEROĞLU İSTANBUL’DAN ADAY

İstanbul 2'inci bölgede tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu, Aykut Erdoğdu ve Tuncay Özkan'ın isimleri yer aldı.

ABDÜLLATİF ŞENER KONYA’DAN ADAY

CHP listesindeki en dikkat çekici adaylardan biri ise eski bakan Abdüllatif Şener oldu. Şener, Konya’dan 1. sıradan aday gösterildi.

İYİ PARTİ’YE GEÇEN VEKİLLER ADAY

İYİ Parti’ye geçtikten sonra yeniden CHP’ye dönen 15 milletvekilinin tamamı aday gösterildi.

SAAADET KONTENJANI

Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi CHP listelerinden 6 adayını gösterdi. HDP’den Saadet’e geçen Milletvekili Altan Tan ise Saadet Partisi listesinde yer aldı. İstanbul 1.bölge 11. Sıra Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Emre ve 3. Bölge 9. sıra Nazır Cihangir İslam, Kayseri 2.sıra Ahmet Yıldız, Konya 2. sıra Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman, Trabzon 2. sıra Abdülkadir Çelebi, Samsun 3. sıra Hüseyin Şahin aday yapıldı. 

İNCE EKİBİ LİSTE DIŞI

Kılıçdaroğlu’na karşı girdiği genel başkanlık yarışı sınasında Muharrem İnce ile birlikte hareket eden çok sayıda milletvekili, yeni aday listelerinde kendilerine yer bulamadı. İnce’nin ekibinden listelere girebilen sadece iki isim oldu. TBMM Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan yeniden aday gösterildi. Liste dışı bırakılan İnce’nin ekibi, bir önceki dönemde ön seçimle listelere girerek milletvekili olmuştu.

CHP'Lİ PEKŞEN: GÜL'ÜN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN TASFİYE EDİLDİM

CHP'nin 24 Haziran'da seçime gireceği milletvekili aday listesinin dışında kalan Trabzon Milletvekili ve Parti Meclis (PM) üyesi Haluk Pekşen, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığım için tasfiye edildim" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, liste dışı kalmasıyla ilgili DHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olduğunu açıklamasından sonra partide üst düzey bir yetkili tarafından sert dille uyarıldığını kaydeden CHP'li Pekşen, "Bana 'Bu çıkışınız milletvekilliğinize mal olacak' tehdidi yapılmıştı. Bunun sonuçları bana uygulandı. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığım için tasfiye edildim. Ben de şu anda ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Bana partimden bir geri dönüş olmadı. Bu karar sonrası gelen telefonlardan vatandaşların ve parti teşkilatının gösterdiği ilgi ve alakadan anılıyorum ki bu karar, toplumun vicdanını derin bir yara açarak, kanatmıştır. Bunu herkes böyle söylüyor" diye konuştu.

BARIŞ YARKADAŞ: MÜCADELE PARLAMENTO DIŞINDA DEVAM EDECEK 

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada "Partim 25 ve 26. Dönem MV. olma onurunu verdi. Üç yıl boyunca bu onura layık olmaya gayret ettim. Gnl. Bşk. Sn. Kılıçdaroğlu da demokrasi mücadelemizde tam destek verdi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesine parlamento dışında devam edecek, partimizin iktidarı için çalışacağız" dedi.

EREN ERDEM: BİRİLERİNE YARANAMADIM

Eren Erdem de sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ben CUMHURİYET HALK PARTİLİYİM. Partim bana 25 ve 26. Dönem Milletvekili olma onuru yaşattı. 27.dönem listesinde yokum. Ülkemde demokrasi için, kapı kapı gezerek mücadele edeceğim.Vekillik önemli değil.Önemli olan, Türkiye demokrasisidir. Çalışacağız! Kazanacağız. İlk durak Maraş!. Eren Erdem twitterda TT olmuş. Sahtekarlara, yalancılara, faşistlere gün doğmuş. Listede yokum evet! Önemli değil. Emek verdim, mücadele ettim. Kavga verdim. Birilerine yaranamadım! Mücadeleye devam. Çakallara gün doğdu. Eğlenin bakalım. Geçicidir bu eğlence. 24 Haziran’a kadar!" dedi.

AKSÜNGER: SON KURULTAYIN İNTİKAMI

Listelere bir tepki de CHP PM Üyesi Erdal Aksünger’den geldi. Aksünger sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Milletvekili belirleme sürecinde PM üyesi olarak tüm duygularımı kürsüden ifade ettim ama iki kelam da buradan etmek istiyorum. En değer verdiğimiz şey olan liyakat, ne yazık ki bu süreçte tecelli etmedi. Çok değerli arkadaşlarımın harcanması ve hak etmemiş insanların değerlendirilmesi gerçekten üzüntü verici. Ön seçimden gelen, PM listelerini örgüt gücü ile delen arkadaşların değerlendirilmemesi büyük bir sorun. Son kurultayın ve tüzük kurultayının intikamı gibi bir liste yapılması, ayrı bir fecaat oldu. Cumhuriyetin ve CHP’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bile kendisini tek adam olarak görmemişken ve ülkemizde tek adam rejimine karşı çıkarken, Parti Meclisinin yok sayılıp aday listelerinin tartışmaya dahi açılmaması ayrıca üzücü. Ama dün gece itibariyle her şey geride kaldı, bu saatten sonra yapılacak tek şey, bunları şimdilik unutup memleket ve partimiz için çalışmak ve mücadele etmek.”

İRFAN DEĞİRMENCİ’DEN AÇIKLAMA

CHP'den Eskişehir milletvekili aday adayı olan İrfan Değirmenci, aday listesinde kendine yer bulamadı.

Konuya ilişkin sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan Değirmenci, "Başvururken ben bir il tercih etmedim. “Eskişehir’i de yazalım, gençliğin şehrine genç aday yakışır” diyen kendileriydi. Listelere bakılırsa hiçbir ilden aday yapmamış görünüyorlar. Olsun. Gençler kazanacak, nefes almak isteyenler kazanacak. Ülke bizim, mücadele bizim, umut bizim" dedi.

İŞTE KESİNLEŞEN LİSTE

Kesinleşen isimler şöyle:

Adana

Ayhan Barut
Orhan Sümer
Müzeyyen Şevkin
Burhanettin Bulut
Rıza Mete
Oya Tekin
Osman Berke Duvan
Ertan Karaoğlu
Mustafa Kemal Özkan
Bülent Öğrü
Bülent Maraklı
Berfu Salıcı Yakıt
Sıdıka Halıcıoğlu
Onur Akpınar
Özgür Ulaş Ilgın

Adıyaman

Abdurrahman Tutdere
Mustafa Hakkan Kılınç
Mahmut Nedim Evli
Songül Varki Yıldırım
Müslüm Aslanoğlu

Afyonkarahisar

Burcu Köksal
Ahmet Hakan Uyan
İsmahan Nergiz
Ramazan Akgöz
Ertuğrul Yılmaz
Hatice Gökoğlu

Ağrı

Kemalettin Koçak
Muhammed Aslan
Mehmet Sıddık Yel
Murat Yıldırım

Aksaray

Ali Abbas Ertürk
Ramazan Fidan
Pelinsu Yıldırım
Ali Eşmekaya

Amasya

Mustafa Tuncer
Mehmet Göl
Hüseyin Acar

Ankara 1. Bölge

Tekin Bingöl
Levent Gök
Ali Haydar Hakverdi
Bülent Kuşoğlu
Gamze Taşcıer
Ekrem Kerem Oktay
Mehmet Hadimi Yakupoğlu
Hüseyin Tarık Şengül
Ali Hikmet Akıllı
Aylin Yaman
Umut Erarslan
Kamer Gözaçık Şen
Cansel Güven

Ankara 2. Bölge

Murat Emir
Yıldırım Kaya
Semra Dinçer
Kenan Nuhut
Murat Kavuncu
Bekir Sami Doğan
Alibey Yüksel
Deniz Çakır
Mustafa Nadir Er
Suna Kerimoğlu
Barış Can Saraçoğlu

Ankara 3. Bölge

Ahmet Haluk Koç
Nihat Yeşil
Servet Ünsal
Ali Başkaraağaç
Ahmet Ersen Özsoy
Ahmet Meşe
Umut Akdoğan
Battal Yıldız
Gülşah Deniz Atalar
Temel Borga Budak
İlke Çakar
Bilal Yılmaz

Antalya

Deniz Baykal
Çetin Osman Budak
Rafet Zeybek
Aydın Özer
Cavit Arı
Figen Albuga Çalıkuşu
Sevgi Doğan
Nusret Bayar
Şengül Yeşildal
Vahap Tuncer
Kemal Bilal Öner
Ali Takavut
Sibel Gezen
Nazmi Gündüz
Özlem Şahin
İsmail Hakkı Gül

Ardahan

Öztürk Yılmaz
Yunus Dündar

Artvin

Uğur Bayraktutan
Yalçın Emiralioğlu

Aydın

Bülent Tezcan
Hüseyin Yıldız
Süleyman Bülbül
Mustafa İberya Arıkan
Özlem Burcu Uğan Sevim
Kaan Erçetin
Kemal Güneri
Fulya Üstündağ

Balıkesir

Ahmet Akın
Fikret Şahin
Ensar Aytekin
İrfan Barış
Seval Bozkurt
Ender Biçki
Neşe Zengin
Berrin Gençoğlu
Oğulcan Koçak

Bartın

Aysu Bankoğlu
Fahri Özsoy

Batman

Ayhan Işık
Kayahan Kırmızıtaş
Nihat Demir
Bünyamin Nayman
Hamit Keskin

Bayburt

İkbal Okur

Bilecik

Yaşar Tüzün
Faik Akarkarasu

Bingöl

Vahdettin Uzunyayla
Mehmet Evran
Çetin Sağsöz

Bitlis

Sıddık Gözeger
Süleyman Baştürk
Tufan Subaşı

Bolu

Tanju Özcan
Özer Özcan
Hüseyin Cahit Çıngı

Burdur

Mehmet Göker
Recep Mutlucan
Osman Gök

Bursa 1. Bölge

Lale Karabıyık
Erkan Aydın
Nurhayat Atlaca Kayışoğlu
Kayıhan Pala
Özgür Erdursun
Gürkan Esen
Deniz Baykal
Serkan Öztürk
İbrahim Mart
Aytaç Şahin

Bursa 2. Bölge

Orhan Sarıbal
Yüksel Özkan
Mustafa Şenyurt
Erkan Dönmez
Süleyman Ayyılmaz
Şahin Sevinç
Meral Altuntaş
Kemal Atan
Baran Güneş
Hülya Dink

Çanakkale

Muharrem Erkek
Özgür Ceylan
Metin Ümit Ural
Songül Şentürklü

Çankırı

Murat Berat Atalay
İbrahim Gönültaş

Çorum

Tufan Köse
Burçin Solmaz Polat
Gürsel Yıldırım
Mehmet Tahtasız

Denizli

Gülizar Biçer Karaca
Kazım Arslan
Haşim Teoman Sancar
Ünal Karaosmanoğlu
Özgür Savaş Bayar
İlhan Özcan
Şeniz Doğan
Bilgehan Burgul

Diyarbakır

Mahmut Aziz Usal
Turgut Kılıç
Mehmet Şerif True
Ahmet Özgüvercin
Berivan Alabalık
Hebun Kaplan
Denizcan Eşiyok
Emrah Anlı
Gülay Emre
Umut Yetişsin
Abdurrahman Berat Aktaş
Behiye Küden

Düzce

Zafer Teber
İlknur Başak Tütüncü
Hasan Servet Öktem

Edirne

Okan Gaytancıoğlu
Ediz Ün
Yakup Atalay
Erdoğan Gümülcineli

Elazığ

Gürsel Erol
Emrah Özden
Ayten Çekil
Nazmi Gürbüz
Mesut Baskan

Erzincan

Ayhan Doğan
Tuğrul Yıldırım

Erzurum

Naci Turan
Namiye Sınırkaya
Gençay Uğraş
Serhat Can Eş
Tacettin Kızıloğlu
Yunus Polat

Eskişehir

Utku Çakırözer
Jale Nur Süllü
Nuray Akçasoy
Mehmet Engin Çakmak
Sinan Özkar
Sibel Yeşildal
Metin Tomsuk

Gaziantep

Bayram Yılmazkaya
İrfan Kaplan
Hüseyin Yalçın
Özgür Yılmaz
Hasan Öztürkmen
Hüseyin Cahit Kargıner
Naci Kılıç
Adile Merve Altınbaş Yılmaz
Nesrin Tuncel
Selim Karahan
Erdinç Tütüncüler
Nerin Türkmen
Yılmaz Demirdelen
Mehmet Turan Gündoğdu

Giresun

Necati Tığlı
Reşat Nuri Özdemir
İbrahim Akgün
Suat Öndaş

Gümüşhane

Mahir Can
Ramazan Ayas

Hakkari

Nazım Demir
Erşat İnan
Nazmi Kızılban

Hatay

Mehmet Güzelmansur
Suzan Şahin
Serkan Topal
İsmet Tokdemir
Mehmet Riyat Kırmızıoğlu
Hasan Ramiz Parlar
Nermin Yıldırım Kara
Gökhan Özer
Bilgen Duman
Hamide Vural
Döndü Dilan Kartal

Iğdır

Metin Ova
İdris Aktaş

Isparta

Mustafa Ceyhan
İsa Önder Dinçtürk
Zafer Sağlam
Eyup Ersoy

İstanbul 1. Bölge

İbrahim Özden Kaboğlu
Mehmet Akif Hamzaçebi
Gamze Akkuş İlgezdi
Onursal Adıgüzel
Fethi Açıkel
Gürsel Tekin
İlhan Kesici
Oğuz Kaan Salıcı
Mahmut Tanal
Saliha Sera Kadıgil Sütlü
Hüseyin Emre Bağce
Mustafa Oktay Aksu
Hasan Uzunyayla
Mustafa Öztaşkın
Tahsin Usta
Hüseyin Sağ
Beril Öner
Yüksel Taşkın
Hasan Basri Özbek
Deniz Doğan Günay
Ertan Aksoy
Nuray Çepni
Duygu Çelik
Arzu Özalp
Pınar Uzun
Tuba Torun
Ali Rıza Yıldırım
Yücel Oto
Murat Cirav
Melis Timur
Emre Akkuş
Çetin Düzce
Aylin Sarıtaş
Gazi Karakurt
Timuçin Gültekin

İstanbul 2. Bölge

Kadri Enis Berberoğlu
Aykut Erdoğdu
Ahmet Ünal Çeviköz
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Yüksel Mansur Kılınç
Yunus Emre
Gökan Zeybek
Ali Şeker
Derya Şentürk
Mehmet Diribaş
Mersin Balkan
Bahattin Turnalı
Ferhat Epözdemir
İsmail Yüksel
Adnan Ayber
Burak Kaan Yılmazsoy
Canan Sezenler
Hacer Foggo
Güven Karataş
Yusuf Kenan Kolat
Veysi Sinan Bozdemir
Cem Cengiz Yılmaz
Ece Batumlu Talas
Pelin Yurdakul
Şeyma Dumrul
Yusuf Ergüven
Özgür Düzgün
Deniz Kaya

İstanbul 3. Bölge

Engin Altay
Erdoğan Toprak
Mehmet Bekaroğlu
Zeynel Emre
Sibel Özdemir
Özgür Karabat
Turan Aydoğan
Emine Gülizar Emecan
Nazır Cihangi İslam
Turan Hançerli
Bayramali Çeşmeci
Ali Ulvi Gökbulak
Mehmet Sait Yücel
Ali Muhittin Tığlı
Sinan Karahan
Sinan Karaca Öztürk
Mahfuz Yetüt
Şahanım Meter
Irmak Neriman Nebioğlu
Yağmur Geygel
Engin Ertaç
Cemil Can Dinç
Aycan Erinsel Özistek
Hüseyin Özkahraman
Seda Önder
Bektaş Davutoğlu
Arzu Attepe
Hüseyin Duran
Erdal Sarıkaya
Elif Keskinel Ülker
Ali Osman Özdilek
Kemal Özkiraz
İlyas Duman
Osman Tellioğlu
Şebnem Nur Çalışkan

İzmir 1.Bölge

Ahmet Tuncay Özkan
Murat Bakan
Özcan Purçu
Kani Beko
Mehmet Ali Çelebi
Tacettin Bayır
Ednan Arslan
Sefer İpekli
Kazım Umdular
Nilay Kökkılınç
Ezgi Deniz Deniz Urunga
Devrim Barış Çelik
Zekiye Seda Sönmez
Şener Akdemir

İzmir 2. Bölge

Kemal Kılıçdaroğlu
Selin Sayek Böke
Kamil Okyay Sındır
Atila Sertel
Sevda Erdan Kılıç
Mahir Polat
Bedri Serter
İdris Yavuzyılmaz
Ali Engin
Salih Özçifçi
Mehmet Birlik
Onur Kadir Eryüce
Hatice Zeybek
Ebru Okay

Kahramanmaraş

Ali Öztunç
Selim Sümen
Mehmet Çarman
Faik Kılınç
Onur Gürbüz
Ayşegül Yaycıoğlu
Uğur Şevran
Azize Çuhadar

Karabük

Hüseyin Avni Aksoy
Sedat Karaoğlu
Gülsün Beniç

Karaman

İsmail Atakan Ünver
Hakan Gürsel Akbulut
Yusuf Baştuğ

Kars

Fatih Kamil Erkoç
Hatice Güvensoy
Aysel Sadak İltaş

Kastamonu

Hasan Baltacı
Ayşegül Soylu Muslu
Devrim Ezgi Özalp

Kayseri

Çetin Arık
Ahmet Yıldız
Aşkın Genç
İbrahim Kaan
Mazhar Oğuz Özsoy
Gonca Yelda Orhan
Recep Bulut
Metin Kantarcı
Kadim Şahin
Nizamettin Temel

Kırıkkale

Ahmet Önal
Güllü Aykut
Ümit Coşgun

Kırklareli

Türabi Kayan
Vecdi Gündoğdu
İnci Tunç

Kırşehir

Metin İlhan
Çağdaş Gökalp

Kilis

Ali Tuna
Mehmet Ali Ağcabay

Kocaeli

Fatma Kaplan Hürriyet
Haydar Akar
Tahsin Tarhan
Mühip Kanko
Osman Anıl Acurman
Ebru Küçükaydın
Yeşim Akpınar
Orkun Utkubaş
İsmail Demir
Mehmet Tamer Solakoğlu
Sezer Nilgün Aydın
Tuğman Kayalı
Zeynep Çiğdem Canbaz

Konya

Abdullatif Şener
Abdülkadir Karaduman
Hasan Sarımehmetoğlu
Saim Sezen
Nihal Eken
Ali Sayar
İsmail Ünsal
Orhan Kaya
Nazife Demirhan
Memduh Erden Kökbudak
Sefer İpek
Hikmet Balcı
Şeniz Kurtuluş
Mehmet Yurtseven
Hasan Pektekin

Kütahya

Fazıl Kasap
Şeref Han
Zeliha Aksaz Şahbaz
Mehmet Aydın Uzun
Rıdvan Çakır

Malatya

Veli Ağbaba
Hulisi Porgalı
Soner Gökçe
Berna Karadaş
Emin Dönmez
Mahmut Akbıyık

Manisa

Özgür Özel
Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu
Bekir Başevirgen
Sabri Temel
Abdullah Saka
Hayriye Hacet
Saniye Ağgül
Çetin Kurtuluş
Nurittin Dingaz
Lale Erdoğan Tunçer

Mardin

Mahmut Duyan
Erkan Mehmetoğlu
Abdulvahap Ay
Abdulkadir Turan
Aygül Kılıç Başboğa
Engin Oral

Mersin

Cengiz Gökçel
Alpay Antmen
Ali Mahir Başarır
Nevin Zaimoğlu
Mehmet Saydam
Cavidan Demirağ
Seyit Özananar
Alper Turna
Alptekin Eser
Dilara Özkına
Kenan Hazar
Hidayet Oğuz
Sibel Gazi Tabel

Muğla

Mürsel Alban
Suat Özcan
Burak Erbay
Süleyman Girgin
İbrahim Ertürk
Emine Yenilmez Aydemir
Yamaç Kaya

Muş

Yılmaz Çetinkaya
Yıldırım Paçal
Cemal Koçhan
Nur Muhammed Karahan

Nevşehir

Faruk Sarıaslan
Fulya Gülşen Altınsoy
Mehmet Bilgin

Niğde

Ömer Fethi Gürer
Ahmet Oğuz Özmen
Nagihan Eskioğlu

Ordu

Seyit Torun
Mustafa Adıgüzel
Onur Çam
Sebanur Özdemir
Sait Kapıcıoğlu
Nazım Yiğit Günay

Osmaniye

Baha Ünlü
Mehmet Orhun Döğüşcü
İrfan Erdem
Hakkı Sayman Saygılı

Rize

Remzi Kazmaz
Aysel Taşkın
Kemal Özgür Kahraman

Sakarya

Engin Özkoç
Mehmet Selçuk
Elif Yar
Refik Karakaş
Mehmet Derya Bağdat
Aytül Uşaklıgil
Gözde Nur Yıldız

Samsun

Kemal Zeybek
Neslihan Hancıoğlu
Hüseyin Şahin
Müşfik Veysel Erdoğan
Mehmet Özdağ
Arzu Sabuncu
Murat Çan
Yılmaz Karagöz
Işık Özkefeli

Siirt

Cahfer Saklan
Hikmet Akar
Hasan Alp

Sinop

Barış Karadeniz
Erdinç Şimşek

Sivas

Ulaş Karasu
Sinan Öztürk
Malike Ejder Yolveren
Ali Balta
Hasan Kılıç

Şanlıurfa

Aziz Aydınlık
Fethi Yamaç
Cem Karakeçili
Uğur Mizan
Bakır Aydoğdu
Halaf Ayyıldız
Mahmut Yazar
Ahmet Müsri
Faruk Akan
Songül Arslan
Mustafa Eren
Akile Yektaş
İbrahim Halil Yarış
Kemal Eşsiz

Şırnak

Sabri Kuytan
Abdulkerim Varlı
Gündüz Ökten
Osman Yeren

Tekirdağ

Faik Öztrak
İlhami Özcan Aygun
Candan Yüceer
Emre Köprülü
Adem Dalgıç
İsmail Doğaroğlu
Gülfer Ümit

Tokat

Kadim Durmaz
Hasan Efe Uyar
Çağdaş Kurtgöz
Duran Belene
Gülperi Coşar

Trabzon

Ahmet Kaya
Abdül Kadir Çelebi
Hikmet Nuri Aydın
Ferda Kudunoğlu
İsmail Kaynar
Mertcan Fero

Tunceli

Polat Şaroğlu
Mesut Coşkun

Uşak

Özkan Yalım
İsmet Akın
Ali Karaoba

Van

Mehmet Kurukcu
Fahreddin Çuyrak
Haluk Terzioğlu
Şanel Güloğlu
Erkan Kaçmaz
Nevzat Koç
Neriman Kartal
Şahin Öztekin

Yalova

Özcan Özel
Ertan Şener
Mehmet Gürel

Yozgat

Ali Keven
Nadir Ünal
Rakibe Özgür Karslıoğlu
Şahin Bozdemir

Zonguldak

Ünal Demirtaş
Deniz Yavuzyılmaz
Umut Başoğlu
Merve Kır
Çiğdem Şekerci (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela seçimlerini Devlet Başkanı Nicolas Maduro kazandı

SONRAKİ HABER

Barcelona, Iniesta'ya galibiyetle veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...