17 Mayıs 2018 10:04

Figen Yüksekdağ: Kendim için değil Demirtaş için tahliye istiyorum

Hakim karşısına çıkan HDP Eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Kendim için tahliye istemem. Ama Selahattin Demirtaş için tahliye istiyorum' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP’nin siyaset yasağı getirilen Eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılanmasına gerekçe olan dosyanın 5. duruşması Ankara, Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsündeki duruşma salonunda yapıldı.

Yüksekdağ şu ifadeleri kullandı: “Bizleri tutukladılar. Peki HDP’yi susturdular mı? HDP’nin sesini iradesini bizi tutuklayarak yok edemezler. Bugün 1,5 yıldır tutuklu olan Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayımızdır ve yine siyasetin merkezindedir. İktidar bizi tasfiye etmeye çalışıyor. 1,5 yıl geçti başaramadınız. 1,5 yıl daha geçse başaramayacaksınız. Bir bakmışsınız korkulu rüyanız Selahattin Demirtaş 2. turda en önemli rakibiniz olacak. Biz bu halkın iradesiyiz, biz bu halkın sesini taşıyoruz ruhumuzda, aklımızda. Biz dimdik ayaktayız, çökmeyiz. Siyasi iktidar gibi değiliz biz halkın sesini, aklını taşıyoruz.

Ben bugün kendim için tahliye istemem. Ama Selahattin Demirtaş için tahliye istiyorum. Selahattin Demirtaş için değil, kendimiz için değil, biz tahliyeyi kendimiz için istemeyiz. Özgür seçimler için, seçmenler için isteriz. Selahattin Demirtaş özgür kalmalıdır. Bizlerin bu zamana kadar yargılandığımız hiçbir şey yüzümüzü yere eğdirmedi. Hiçbir zaman acaba demedik. Umudumuzu kaybetmedik. Ben HDP’ye, programımıza güveniyorum. Halklarımıza güveniyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dink cinayeti davası: Sanık Şükrü Yıldız’ın tahliyesine karar verildi

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş mal varlığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...