05 Mayıs 2018 05:27
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mayıs 2018 11:57

Seçim Günlüğü (5 Mayıs 2018) - Demirtaş ve İnce'nin başvuruları tamam

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı için yapacağı başvurular bugün sona eriyor. Demirtaş ve İnce için başvurular yapıldı.

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş/AA

Paylaş

AKŞENER: İMZACILARA ‘FETÖ’CÜ DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim mitinglerine Maraş’ta devam etti. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ya verilen imzanın 130 bini geçtiğini belirten Akşener, Bahçeli’nin ‘FETÖ’cü seçmen çıkışına da sert tepki gösterdi:
“Doların yükselmesi FETÖ'nün işi, benzinin artması FETÖ'nün işi, zamların gelmesi FETÖ'nün işi. Ulan ne FETÖ'ymüş be. İmzalara FETÖ'cü dedirtmem. Vallahi, billahi gökyüzünü indiririm tepelerine. İmzacılara 'FETÖ'cü' diyenin alnını karışlarım.”

HDP DEMİRTAŞ'IN ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ye başvurdu. Başvuru sonrası açıklama yapan Buldan, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu YSK’ya yapmış bulunmaktayız. Bu başvuruyu Türkiye’de barışa ve geleceğe dair umutları olanların, gençlerin ve kadınların, farklı inanç ve mezheplerin, demokrasi eşitliği ve özgürlüğü isteyen herkesin başvurusu olarak yaptık.

GÜRSEL TEKİN'DEN YSK'YA ÇAĞRI

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, seçmen kütükleri güncellemesi için belirlenen sürenin uzatılmasını istedi: Aksi takdirde YSK bütün bu uygulamaların altında kalır.

CHP, MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

CHP Grup Başkanvekilleri ve Parti Sözcüsü tarafından Yalova Milletvekili İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusu YSK'ye yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI İÇİN SON GÜN

Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvurular bugün saat 17.00'de sona erecek. İttifak içinse yarın son gün.

'MİLLET İTTİFAKI' PROTOKOLÜ YSK'YE SUNULDU

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 'Millet İttifakı' protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunuldu. Demokrat Parti adaylarının İYİ Parti listelerinden gösterilerek seçime gireceği belirtildi.

PENSİLVANYA’DA GÜLEN’İ ZİYARET EDEN 7 AKP’Lİ YENİDEN ADAY

Pensilvanya’ya gidip Fethullah Gülen ile fotoğraf çektiren 12 AKP milletvekilinden 7’si yeniden AKP'den aday oldu.

ÖNCEKİ HABER

Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret eden 7 AKP’li yeniden aday

SONRAKİ HABER

Marmara'da sıcaklıklar azalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa