01 Mayıs 2018 04:29
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mayıs 2018 18:59

Seçim Günlüğü (1 Mayıs 2018) - Muhalefette 4'lü ittifak formülü

Saadet Partisi adayını açıkladı. 24 Haziran seçimlerinde yurt dışında yaşayan seçmenler nasıl ve ne zaman oy kullanacak?

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

24 Haziran seçimleri için uygulanacak propaganda usulleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca YSK, yurt dışında yaşayan seçmenlerin nerede, nasıl ve ne zaman oy kullanacaklarını da açıkladı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak konusunda anlaştığı aktarıldı. Saadet Partisi de cumhurbaşkanı adayını Temel Karamollaoğlu olarak açıkladı.

'CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ VE DEMOKRAT PARTİ'DEBN İTTİFAK'

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifak konusunda anlaştığı aktarıldı. İttifak perşembe günü resmi olarak açıklanacak. İttifakın milletvekili seçimleri için oluşturulduğu, Cumhurbaşkanlığı yarışında her partinin kendi adayını destekleyeceği belirtildi. CHP'nin ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ile Abdüllatif Şener'i de milletvekili listelerinden aday göstermesini planladığı aktarıldı.

ADAYLIK'TA 'NOTER ONAYLI' ÜNİVERSİTE DİPLOMASI DÖNEMİ SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran seçimi için yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği adaylığında noter onaylı üniversite diploması koşulunu kaldırdı. Aday olanlar noter onaylı diploma yerine e-Devlet'ten aldıkları öğrenim/mezun belgesini verebilecek.

YSK'DEN 100 BİN İMZA AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik açıklamada bulundu. Güven, bir gazetecinin, "Bazı adayların, '100 bin imza toplarız ama YSK'nın alt yapısı yeterli mi?' şeklinde bir endişesi var. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, "Bizim alt yapımız kesinlikle var. Adaylara ilişkin teklifte bulunulduğunda, herkese imzasını aldıktan sonra bir örnek vereceğiz. Ayrıca bir örnek ıslak imzayı kendimize saklayacağız, bir örneğini de sisteme atacağız" yanıtını verdi.

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ CHP'DEN ADAY ADAYI

16 Nisan referandumunda “Hayır” oyu kullanacağını açıkladığı için Kanal D yönetimi tarafından işine son verilen Gazeteci İrfan Değirmenci, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

BAHÇELİ'DEN 8 MADDELİK SEÇİM GENELGESİ

24 Haziran seçimlerine dair parti teşkilatlarına genelge gönderen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Cumhur İttifakı'nı zora sokabilecek yorumlardan kaçınılmasını istedi.

SP ADAYI BELLİ OLDU

Saadet Partisi'nin adayı "Türkiye'ye bilge başkan" sloganıyla Temel Karamollaoğlu oldu.

İLK OY 7 HAZİRAN'DA

60 ülke ve 123 temsilcilikte sandık kurulacak, yurt dışında oy verme saatleri 09.00-21.00 olarak uygulanacak.

SİYASİ PARTİLER HANGİ KOŞULLARDA PROPAGANDA YAPABİLECEK?

Cumhurbaşkanı seçimi ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde uygulanacak propaganda serbestliği ve süresi ile ilgili uyulması gereken usul ve esaslar YSK tarafından belirlendi. 

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs - Emekçiler her yerde alanlarda

SONRAKİ HABER

NBA Play-Off: Boston Celtics, Philadelphia'yı rahat geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...