01 Mayıs 2018 20:18
Son Güncellenme Tarihi: 02 Mayıs 2018 15:22

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakta anlaştı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifak protokolünü 3 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00'te imzalayacak.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifak konusunda anlaştı. İttifak protokolü, 3 Mayıs Çarşamba günü 15.00'te imzalanacak.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. İttifakın milletvekili seçimleri için oluşturulduğu, Cumhurbaşkanlığı yarışında her partinin kendi adayını destekleyeceği belirtildi. Partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün bugün liderlere sunulması bekleniyor. Partilerin 3 Mayıs saat 15.00'te de protokolü imzalayacağı öğrenildi.

CNN Türk'ten Ünal Kaya'nın haberine göre, demokratik parlamanter sistem vurgusu yapılan protokol, belirli ilkeler bütünü halinde yazıldı. Haberde ayrıca CHP'nin ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ile Abdüllatif Şener'i milletvekili listelerinden aday göstermesini planladığı aktarıldı.

BOZDAĞ: ZORAKİ NİKAH GİBİ

AA'nın aktardığına göre; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakına ilişkin “Benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Hani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz” yorumunda bulundu. 

Bozdağ ayrıca, "Bunları motive eden, bir araya getiren şey esasında Türkiye'nin çıkarları, geleceği, yapılacak işler falan değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Buna esasında şöyle demek lazım, 'Recep Tayyip Erdoğan karşıtları ittifakı, öfkeliler ittifakı.' Cumhurbaşkanımıza karşı öfkesi olanlar bir araya geldiler. Türkiye'nin önünü kesme ittifakı bu noktada. Onun için bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar" dedi. 

KERESTECİOĞLU: SİVAS'TA YAŞANANLARIN ŞAİBESİ ÜZERİNDE OLANLARLA İTTİFAK YAPIYORSANIZ SAĞ BİR İTTİFAKSINIZ

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, ittifaka ilişkin "90’ların İçişleri Bakanıyla, Sivas’ta yaşananların şaibesi üzerinde olanlarla ittifak yapıyorsanız sağ bir ittifaktasınız" açıklamasında bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakına ilişkin açıklamada bulundu.

"Biz yüzümüzü bu cenaha döndüğümüzde sağdan sağdan gelen ittifaklar görüyoruz" diyen Kerestecioğlu, "Ortada sosyal demokrat bir parti var fakat bu parti günlerdir topu İYİ Parti’ye atarak, 'İYİ Parti HDP’yi istemiyor' diyerek bir süreç yaşattı. Ama bugün gördük ki HDP dışında bir ittifak kurmak istiyorlarmış. Bu ittifak kimi transfer ederse etsin, isterse Che Guevera’ya, onun kardeşine mesaj yollasınlar onun sağ bir ittifak olmasını engelleyemez. Bu CHP’nin sol seçmenine de yasaktır. Eğer bir parti sosyal demokratsa ittifak yapılacak parti solda olan partidir. Siz 90’ların İçişleri Bakanıyla, Sivas’ta yaşananların şaibesi üzerinde olanlarla ittifak yapıyorsanız sağ bir ittifaktasınız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi

SONRAKİ HABER

S&P Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...