16 Nisan 2018 06:22

Bozdağ: Türkiye, ne ABD ne Rusya ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir

Macron'un 'Türkiye ile Rusya'yı ayırdık' sözünü değerlendiren Bekir Bozdağ 'Türkiye, ne ABD ne de Rusya ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir' dedi.

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye ile Rusya'yı ayırdık" sözlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir. Biz doğru ne diyorsa onu savunuyoruz" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye politikamız, herhangi bir ülkenin yanında veya karşısında olma politikası değildir, hakkın ve doğrunun yanında olma politikasıdır" dedi.

'KILIÇDAROĞLU, ÜSTÜ KAPALI ESAD'A DESTEK VERİYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu eleştiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kendi milletvekillerini Esad'a gönderiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esad'ın bütün yaptıklarını yok sayarak adeta Esad'a üstü kapalı bir destek veriyor. Şu anda yaptığı budur."

'KİMYASAL SİLAH DA KANVANSİYONEL SİLAH DA SUÇTUR'

Suriye'deki gelişmelere değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Konvansiyonel silahlarla öldürme de kimyasal silahlarla öldürme gibi aynı şekilde suçtur. Çünkü ikisinde de masum insanları, sivilleri, çaresiz olanları, savunmasız insanları öldürüyorsunuz."

'OTURMA VAKTİ DEĞİL, AYAĞA KALKSINLAR'

CHP'nin OHAL'e karşı başlatacağı oturma eylemini eleştiren Bozdağ, "AK Parti'yi oturarak engellemeleri mümkün değildir. AK Parti yoluna devam edecektir. Benim onlara tavsiyem, oturma vakti değil, ayağa kalksınlar, AK Parti'yi örnek alsınlar" dedi.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Türkiye’nin, Suriye saldırısına dair “Memnuniyet ile karşılıyoruz” açıklamasını hatırlatan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Suriye’ye yönelik operasyonla Türkler ve Rusları ayırmayı başardık” demişti.

Macron, üç ülkenin ortak harekâtına dair bilgi verdikten sonra bölgedeki ve sahadaki mevcut tabloya değindi ve şunları söyledi:

“Biz bu operasyon ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık. Türkler, kimyasal saldırıyı kınadılar ve ardından operasyonu desteklediklerini söylediler”

Ayrıca Macron konuşmasında Fransa’nın Esad rejimine savaş açmadığını kaydederek düşmanlarının 2015’te Paris saldırılarını düzenleyen IŞİD olduğunu vurguladı.

ABD, Fransa ve Britanya’nın harekâtına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, “Yerinde bir tepki. Bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz” demişti.

ÖNCEKİ HABER

Ocak ayı işsizlik rakamları açıklandı: Genç işsizlik yüzde 19,9

SONRAKİ HABER

Özel sektörün uzun vadeli dış borcu 2 ayda 6,8 milyar dolar arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...