12 Aralık 2017 17:49
Son Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 08:33

Rize'de 473 üniversite öğrencisi yemekten zehirlendi!

Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde yedikleri öğle yemeğinden zehirlenen 473 öğrenci hastanelerde tedavi altına alındı.

Paylaş

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde yedikleri yemekten zehirlenen ve gece hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı 473'e ulaştı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, gece boyu hastanelere başvuran öğrenci sayısının 473 olduğu açıklandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi'ne başvuran 313 öğrenciden 311'inin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 160 öğrenciden de 156'sının taburcu edildiği, servise alınan 6 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Fener Mahallesi’nde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler bugün öğlen kampus yemekhanesinde çorba, köfte, patates ve makarnadan oluşan menüden yedi. Üniversiteden ayrıldıktan sonra ev ve kaldıkları yurtlara giden öğrencilerden bazıları akşam saatlerinde rahatsızlandı. Mide bulantısı, ateş ve kusma gibi şikayetler görülen öğrenciler, özel araç ve ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran öğrenci sayısındaki artış üzerine Rize İl Sağlık Müdürlüğü ‘Acil’ koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini görevlerinin başına çağırdı. Rize’deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. 

RTEÜ REKTÖRÜ: GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kampusda yenilen yemekten sonra rahatsızlanan öğrencilerin hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE KAMPUSUNDEKİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, zehirlenme olayının hemen ardından öğrencilerin durumu ile ilgili araçtırma yapıldığını belirtti. Öğrencilerin yurtta değil, kampusda yedikleri öğlen yemeği sonrası rahatsızlanmaya başladıklarını ifade eden Yavaşi şunları söyledi:

"Öğlen üniversite kampusunda yemek yediler sonra yurtlarına döndüler. Saat 16.00'dan sonra karın ağrısı ve ishal şikayeti ile bize başvurdular. Öğrencileri hastanelere sevk ettik. Yurtlarda ve evlerde de kalan öğrencilerde var. Üniversite kampusunda yedikleri yemekten dolayı şikayetleri oldu. Tedavileri sürüyor. Sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ciddi bir durum yok. Şikayetleri azalanlar taburcu ediliyor. Ailelerinin endişe etmesine gerek yok. Doktorlar gıda zehirlenmesi olduğunu söylüyorlar."

HASTANELERE BAŞVURAN ÖĞRENCİ SAYISI 187 OLDU

Bu arada zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran öğrenci sayısı 187'ye ulaştığı. Tedavi altına alınan öğrencileri serum tedavisi uygulanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yetkililer zehirlenmenin nedeninin belirlenmesi için de yemeklerden alınan numunelerin tahlile gönderildiğini açıkladılar.

VALİ BEKTAŞ: SORUMLULAR HAKKINDA GEREKEN YAPILACAK

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Devlet Hastanesi'ne gelerek zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencileri ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. 190 civarında öğrencinin 2 hastaneye başvurduğunu açıklayan Vali Erdoğan Bektaş, şunları söyledi:

"Ağır bir tablo yok. Toplu çıkan yemeklerde bu tür sıkıntılar çıkabiliyor. Olmaması için dikkat ediliyor ama yinede istenmeyen durumlar olabiliyor. Üniversitemizde 3 bin dolayında personel ve öğrenci yemek yiyor. Bu işi her yönüyle araştırıyoruz. Numuneler alıyoruz. Çok daha dikkatli olunmalı. Üniversite yönetimi de daha dikkatli olacaktır. Bu olay nasıl meydana geldi, sorumlular kim bunun bulunacağından ve sorumlular hakkında gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."

YEMEK FİRMASININ ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde 473 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılması olayı sonrası üniversite bünyesinde kurulan komisyon, olayı araştırıyor. Komisyon aldığı kararla yemek firması ile geçici olarak ilişiği kesti. Firma ile ilgili nihai karar, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yemek numuneleri üzerinde yaptığı laboratuar incelemesinin ardından çıkacak sonuca göre verilecek. RTEÜ kampüsü yemekhanesinde bugündenm itibaren başka bir firmanın yemek vereceği öğrenildi.

İHALEYİ EN DÜŞÜK TEKLİFLE ALMIŞ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs yemekhanesinde günlük 4 çeşit yemek için 9.75 TL bedeli ile ihaleye çıkıldı. 7 firmanın teklif verdiği ihale, 6.25 TL ile en düşük teklifi veren ACB firmasına kaldı. Firmanın, Ardeşen ilçesinde bir tesiste yemek üretimi yaptığı ve RTEÜ kampüsünde 3 bin dolayında öğrenci ve öğretim görevlisine yemek verdiği öğrenildi.

NUMUNELER İNCELENİYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) kampüsü yemekhanesinde dün akşam menüsünde çorba, köfte, patates ve makarna bulunduğu belirtildi.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendisleri tarafından yemeklerden alınan numunelerin Gıda Kontrol Laboratuarlarında incelemesi sürüyor. Öğrencilerin yedikleri köfteden koku geldiğini belirtmeleri üzerine laboratuarda ayrıntılı inceleme yapılıyor.

FİRMA SORUMLUSUNUN İFADESİ ALINDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü yemekhanesinde öğrencilerin zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurmasının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında F.Ç.’nin sahibi olduğu yemek firmasının sorumlu müdürü R.D. gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen R.D.’nin ifadesi alındıktan sonra savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Bu arada RTEÜ Rektörlüğü de kurduğu komisyon idari soruşturma başlattı. 

RTEÜ: KOMİSYON KURULDU, OLAYI ARAŞTIRIYORUZ

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından öğrencilerin zehirlenmesi olayı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerin dün akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyetleri ile Eğitim Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat ettiklerinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her iki hastanede öğrencilerimize anında gerekli müdahaleler yapılmış ve öğrencilerimiz 1-2 saat müşahede altında tutularak taburcu edilmişlerdir. Şu an itibariyle söz konusu olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrencimiz kalmamıştır. Olay hem adli makamlarca, hem de Üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır

DÜN DE KOCAELİ'DE 40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLMUŞTU

Dün de Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) öğrenim gören 40 öğrenci, kampüste yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle üniversite hastanesine başvurmuştu. Yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvuran 40 üniversite öğrencisi, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE YEMEKLERDEN SOLUCAN ÇIKMIŞTI

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) yemekhanesinde bugün öğle yemeğinde, patlıcan yemeğinin içinden solucan larvası çıkması, öğrenciler arasında tepkiye neden olmuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Yemek yapmadı' bahanesiyle eşinin üzerine kaynar su döktü

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Filistin lideri Mahmud Abbas'la görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...