03 Aralık 2017 13:13
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2017 15:01

Hatay'da mülteci taşıyan araç kaza yaptı: 11 öldü, 9 yaralı

Hatay'da Türkiye'ye giriş yapan ve mültecileri taşıyan minibüsü jandarma durdurmak istedi, sürücü hızlandı ve kamyonla çarpıştı. 11 kişi öldü.

Paylaş

Hatay'ın Altınözü ilçesi yakınlarında, sınırı geçen mültecilerin içinde bulunduğu minibüs, kamyonla çarpıştı. Kazada, 6'sı çocuk 11 kişi yaşamını yitirirken 9 kişi de yaralandı. 

 

Kaza, ilçeye bağlı Yolağzı Mahallesi'nde 15.45 sıralarında meydana geldi. Suriye'den sınırı geçerek Türkiye'ye giren mültecileri taşıdığı belirtilen minibüsü, asayiş uygulaması yapan jandarma ekipleri durdurmak istedi. Ancak minibüsün sürücüsü ihtara uymadı ve paniğe kapılıp hızlandı. Bir süre sonra aracın kontrolünü yitiren minibüs sürücüsü karşı yönden gelen 01 FH 921 kamyonla çarpıştı. Kamyonun altına girip sürüklenen minibüs, hurda yığınına döndü.

 

6'SI ÇOCUK, 11 KİŞİ ÖLDÜ

 

Kazada, 6'sı çocuk 10 mülteci olay yerinde yaşamlarını yitirirken, 1'i minibüs sürücüsü 9 kişi de ağır yaralandı. Minibüs sürücüsünün de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrendildi.


Yaralılar Hatay'daki hastanelere kaldırılırken, mültecilerin cesetleri ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hatay Valiliği, kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle;
"Bugün saat 15.00 sıralarında Altınözü ilçesi Yolağzı mahallesi ile Kansu mahallesi arasında seyreden ve yasadışı göçmen taşıyan 63 AK 7.. plakalı minibüs ile karşı yönden gelen kamyonun karıştığı bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada 6'sı çocuk, 4'ü yetişkin 10 yabancı uyruklu şahıs ile minibüs sürücüsü hayatını kaybetmiş, yaralanan yabancı uyruklu 9 kişi ise ilimizdeki farklı hastanelerde tedavi altına alınmıştır.  Yaralıların tedavilerine başlanılmış olup, minibüste bulunan tüm şahısların kimlik ve uyruklarını belirleme çalışmaları sürdürülmektedir. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır." (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özel: Büyük bomba Salı günü patlayacak

SONRAKİ HABER

Nuriye Gülmen görüntülü mesaj yayınladı: İyi ki el eleyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa