30 Kasım 2017 14:12

Man Adası belegelerini araştırma önergesi kabul edilmedi

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgeleriyle ilgili CHP’nin verdiği araştırma önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu Man Adası belgelerinin araştırılması için CHP tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Eğer hayır oyu kullanırsanız bu sizi bu gecelik kurtarır yarın tekrar uyku uyuyamazsınız” dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özel, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına milyonlarca dolar para gönderdiğine yönelik iddiaları için TBMM Başkanlığı’ndan Meclis araştırması açılmasını istedi.

‘HALKIMIZIN AYDINLATILMASI BİR ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR’

AKP’lilerin Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunun gündemine taşıdığı belgeler hakkında “kamuoyunda yanlış algı oluşturma gayreti içine girdiklerinin” öne sürüldüğü araştırma önergesinde, şunlar kaydedildi:

“Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurt içi ve yurt dışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarının, dünürünün, eniştesinin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Anayasanın 98, içtüzüğün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

‘KORKU DAĞLARI BEKLER’

Önerge üzerine söz alan CHP’li Özel, “Sizin görmek istediğiniz belgeyi tarihi olarak önünüze koyuyoruz. Evet oyu verirseniz şimdi görürsünüz. Hayır oyu verirseniz halkla birlikte görürsünüz. Ama ne zaman? Belki yarın, belki yarından da yakın. Korku dağları bekler ama şeffaf devlet yönetimi yürek ister. Eğer bir suç yoksa çıkın burada CHP’yi üç ay boyunca çalışıp, her toplantıda zora sokabilecek olan o komisyonu kurun. Belgeler sahte çıktıkça biz perişan olalım. Ama belgeler doğru çıktıkça ne hale geleceğinizi bildiğiniz için eğer hayır oyu kullanırsanız bu sizi bu gecelik kurtarır yarın tekrar uyku uyuyamazsınız” şeklinde konuştu.

‘SAYIN TAYYİP ERDOĞAN BU İDDİALARIN NERESİNDE?​’

CHP’li Özel’in ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, şunları kaydetti:

“Televizyonları bir yıl izlemeseniz birçok ekran var film var bir yıl izlemeyin bir yıl sonra açın yarıda kalmış gibi devam edebilirsiniz buna derler ki aslında iletişim dünyası bir bardak suda yüzer. 15 yıldır CHP’nin eleştirilerine baktığınızda bu metafor yerli yerine oturuyor. CHP’nin eleştirileri bir bardak suda yüzme durumu ortaya çıkarıyor. Hukuki siyasi ahlaki kavramlarının altı çizildi burada. Ben de hukuki ahlaki ve siyasi incelik çerçevesinde soruyorum, Sayın Tayyip Erdoğan bu iddiaların neresinde? Siz bütün hikayeyi hiçbir bağlantısı olmayan bir kişinin üzerine kurarak buradan bir siyasi sonuç elde etmeye çalışıyorsunuz. Sadece salladığınız bir kağıt var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuya ilişkin soruşturma başlattı. Aynı zamanda sizin için önemli bir fırsat bu. Bizim için grupta ‘İşte iddia işte ispat’ denilen o kağıtların hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Mahkeme o kağıtların kıymeti harbiyesinin ne olduğunu bunun arkasında kimler ne yaptı bunu açıkça ortaya koyacaktır.”

ÖNERGE KABUL EDİLMEDİ

Müzakerelerin ardından yapılan işari oylamada CHP ve HDP evet oyu verirken MHP çekimser kaldı, AKP’nin oylarıyla CHP’nin önergesi reddedildi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ekim Devrimi kültürel hayat boyutuyla tartışıldı

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da 2 ev yandı, 1 çocuk öldü 4 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...