29 Kasım 2017 00:07

Avukat Yılmaz: Gülmen hukuksuz biçimde cezaevinde tutuluyor

Nuriye Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, Gülmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın yargılandığı davada mahkeme heyeti savcının tahliye istemine rağmen Gülmen için tutukluluğa devam kararı vererek duruşmayı 4 gün sonrasına erteledi. Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, “Nuriye hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Cuma günü gerçekleşecek duruşma karar duruşması olabilir.” dedi.

 {{339060}}

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için 266 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Yüksel Caddesi’nde eylemlere katılan Acun Karadağ’ın yargılandığı davada Mahkeme heyeti davayı 1 Aralık 2017 tarihine erteledi. Savcının, Gülmen hakkında tahliye istemine karşılık mahkeme heyeti tutukluluğa devam kararı verdi. Nuriye Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, duruşmayı gazetemize değerlendirdi. Yılmaz, “Olumlu bir gelişmeydi savcının kararı. Zaten Nuriye hukuksuz olarak hâlâ cezaevinde tutuluyor. Fakat mahkeme heyeti duruşmayı 1 Aralık’a erteleyerek tutukluluğuna devam kararı verdi” dedi.

‘NURİYE YİNE MAHKEMEYE GETİRİLMEYECEK’

Yılmaz, Gülmen’in yine SEGBİS ile duruşmaya bağlandığını söyleyerek,  “Nuriye, hastanedeki şartların kendisi için açlık grevinde olmasından kaynaklı işkenceye varan bir uygulama haline dönüştüğünü söyledi. Mahkeme heyetinin huzuruna gelmek istediğini söyleyerek tahliyesini istedi” dedi. Mahkemenin her duruşmada olduğu gibi hem cezaevine hem de Numune Hastanesine “Bir sonraki duruşma için hazır edilmesi” yazısı yazdırdığını belirten Yılmaz, “Yalnız mahkeme diğer duruşmalardan farklı olarak şunu da söyledi. ‘Sağlık risklerinin kendisine bildirilerek hazır edilmesi’. 14 Eylül duruşmasında da mahkemeye getirilebilecekken getirmediler. 28 Eylül’de Semih getirildi ama Nuriye yine kaçırıldı. Bu yazıya göre getirilmesi gerekiyor. Ancak biz yine getirileceğini düşünmüyoruz” dedi.

Mahkemenin duruşmayı 4 gün sonrasına ertelemesini de değerlendiren Yılmaz, bunun önümüzdeki duruşmanın karar duruşması olacağını gösterdiğini kaydetti. Yılmaz, “Mahkeme heyeti cuma günü bu dosyayı bitirip elini çekmek istiyor. Bitirmek için acele ediyor. Sağlık durumundan dolayı tahliye etmiyordu. ‘Benim elimde tutukluyken başına bir şey gelmesin’ diye de düşünüyor” sözleriyle değerlendirdi. Yılmaz, dava dosyasında çalışan avukatlarla birlikte cuma günü görülecek duruşma için hazırlıklara devam ettiklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Koçak Kanyonu, tabiat parkı yapılacağına tahrip ediliyor

SONRAKİ HABER

3 çocuk okutan işçi: Ekmekten değil pırlantadan vergi alın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...