26 Kasım 2017 06:06
Son Güncellenme Tarihi: 26 Kasım 2017 08:48

Gülmen ve Özakça'nın davası yarın, Gülmen 34 kiloya düştü

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, yarın bir kez daha hakim karşısına çıkacak. 

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) işinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen açlık grevinin 263. gününe Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Açlık grevinin 75’inci gününde tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında açılan davanın 5.duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlığını yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şube Başkanı avukat Murat Yılmaz, duruşma öncesi Evrensel'e konuşarak dava hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Nuriye Gülmen’in 34 kiloya düştüğünü ve hayati tehlikesi bulunması sebebiyle duruşmaya SEGBİS yoluyla bağlanacağını söyledi.

'BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMELİ'

Gülmen’in Numune Hastanesinin mahkum koğuşunda olumsuz koşullarda kaldığını hatırlatan Yılmaz, Gülmen’in tutukluluğunu gerektirecek hiçbir durum olmadığı gibi bu koşullarda tutulmasının da işkence olduğunu ifade etti. Yılmaz, Gülmen’in vücudunda kalıcı hasarlar kalabilecek bir duruma geldiğini bu nedenle bir an önce tahliye edilmesini istediklerini belirtti. 

'OHAL KOMİSYONU KARAR VERMELİ'

Geçtiğimiz duruşmada savcının mütalaasının iki itirafçının beyanları doğrultusunda verdiğini aktaran Yılmaz, bu itirafçıların ise eylül ve kasım aylarında ortaya çıktığına dikkat çekti. Yılmaz, “Demek ki Nuriye ve Semih tutuklandıklarında herhangi bir delil yoktu” dedi. İtirafçı beyanlarına itibar etmenin mümkün olamayacağını dile getiren Yılmaz, Gülmen ve Özakça’nın örgüte yardım ya da üyelik nedeniyle değil açlık grevi yaptıkları için yargılandıklarını söyledi. Yılmaz, Gülmen ve Özakça’nın OHAL Komisyonuna ilk başvuran kişilerden olmalarına karşın komisyonun  hala bir karar vermemesinin de işi sürüncemede bırakmak olduğunu ifade etti. “Nuriye ve Semih’in ölmesini istemiyoruz” diyen Yılmaz, OHAL Komisyonunun bir an önce karar vermesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

GÜLMEN SAVUNMA YAPMAMIŞTI

Önceki duruşmaya da Ankara Numune Hastanesi'nin “Sağlık durumu duruşmaya katılması için elverişsiz” raporu gerekçesiyle duruşma salonuna getirilmeyen Gülmen, SEGBİS ile bağlanmış ve sadece koşullarını anlatmıştı. Mahkeme başkanı ise, Gülmen’e SEGBİS yolu ile savunma yapmazsa susma hakkını kullandığı yönünde değerlendireceklerini açıklamıştı.

Savcı önceki duruşmada verdiği mütalaasında Acun Karadağ’ın beraatını, Semih Özakça’nın “Örgüte üye olmamakla beraber, örgüte bile isteye yardım etme” suçundan cezalandırılmasını, Nuriye Gülmen’in ise “Örgüt üyeliğinden” cezalandırılmasını talep etmişti. 

 {{334939}}

ÖNCEKİ HABER

EMEP 8. Kongresi: Tek adam rejimine karşı ortak mücadele

SONRAKİ HABER

Erzurum'da tecavüz sanığına 18 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...