24 Kasım 2017 10:58

Bugün Nuriye Gülmen'in doğum günü, Yüksel'de yine gözaltı

Ankara Yüksel Caddesi'nde devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde bugün (24 Kasım 2017) Nuriye Gülmen'in doğum günü kutlandı.

Paylaş

381 gündür Yüksel Caddesi'nde polis saldırsında rağmen devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde Nuriye Gülmen'in doğum günü kutlandı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilmeleri talebiyle başlattıkları açlık grevi 261'inci gününe girdi. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 381'inci gününde devam etti.
 
Halen polis bariyerleriyle çevrili olan Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler Konur Sokak'ta bir araya geldi. Sokağı kalkanlarıyla kapatan polis, eylemciler "Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartı açtığı sırada müdahale etti. Müdahale sırasında Alev Şahin, İlker Işık, Mehmet Dersulu ve ismi öğrenilemeyen iki kişi gözaltına alındı.
 
24 Kasım'ın Nuriye Gülmen'in doğum günü olduğunu belirten Alev Şahin, gözaltına alınmadan önce, "İyi ki varsın Nuriye! İyi ki doğdun Nuriye" dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Yöneticisi Kazım Ünlü toprağa verildi

SONRAKİ HABER

2017’nin ilk 10 ayında 240 kadın ve kız çocuğu öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...