22 Kasım 2017 18:03

Kocaeli Demokrasi Girişimi Posco işçilerini ziyaret etti

Kocaeli Demokrasi Girişimi, sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde eylem yapan Posco Assan işçilerini ziyaret etti. 

Paylaş

İzmit Ali Kahya’da kurulu bulunan Posco Assan'da sendikalaşan işçiler işten atıldı. DİSK Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenen 88 işçi mücadelelerini fabrika önünde sürdürüyor. İşten atılan işçileri ziyaret eden Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri, işçilere mücadeleleri süresince yanlarında oldukları mesajını verdi.

‘İŞÇİ BİRLİK OLUNCA YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK’

Ziyarette konuşan Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, kendisinin de eski bir sendikacı olduğunu belirterek, “Harb-İş Gölcük eski şube başkanlığını yaptım, bizim dönemimizde de mücadeleler yaşandı”dedi. Önemli olanın birlikteliği yakalamak olduğunu söyleyen Yurdagül, “İşçi birlik olunca yapamayacağı hiçbir şey yok. Önemli olan korkuyu yenebilmek. Korku insani bir duygu ama bunu yenmemiz gerek, böyle yaşamı sürdürmek mümkün değil. Hava almak, su içmek, yemek yemek gibi bir hak sendikalaşma hakkı. En son Başbakan’da dedi oysa sendikalaşın diye ama burada bunun tam tersi bir cevabı görüyoruz patron tarafından” ifadelerini kullandı.

İşçilerin kazanacağının altını çizen Yurdagül, “Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak sizleri ziyaret ettik. Kazanacaksınız, buna inanıyoruz. Kendi içinizde birlikteliğinizi sağlamanız çok önemli” dedi. 

Konuşmanın ardından söz alan bir işçi, “Bizim başarımız sendikanın içeri girmesiyle olacak” dedi.

Öte yandan işçiler 16.00-24.00 vardiyası giriş çıkışında “Sendika hakkımız engellenemez”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ile çalışan işçilere seslendi.

Yarın sabah İstanbul’da Güney Kore Konsolosluğu önünde eylem yapacak olan işçiler, burada da seslerini duyurmaya çalışacak. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akit yırtık kot giyenleri ‘ajan’ ilan etti

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa Sahaf Festivali: Tren, gar, deniz, vapur ve kitap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...