10 Ekim 2017 21:06

Meşale Tolu bugün hakim karşısına çıkıyor

6 Mayıs’tan beri tutuklu bulunan Çevirmen Meşale Tolu bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Paylaş

Türkiye'de 6 Mayıs’tan beri "terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmak” suçlaması ile tutuklu bulunan Meşale Tolu ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Muhabirlik ve çevirmenlik yaptığı Türkiye'de 6 Mayıs’ta "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan Alman vatandaşı Meşale Tolu, bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. MLKP üyelerinin cenaze ve anmalarına katıldığı gerekçesiyle "terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmakla" suçlanan Tolu için 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın Tolu ile birlikte 15’i tutuklu olmak üzere, toplam 18 sanığı bulunuyor.

Meşale Tolu’nun da aralarında olduğu 15’i tutuklu 18 kişi ilk kez 11-12 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. Duruşma Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nde görülecek. Ailesi Almanya’da yaşayan Meşale Tolu’nun yargılanacağı dava Alman makamları tarafından da yakından takip ediliyor. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Ağustos ayının son günlerinde Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel ve Berlinli insan hakları savunucusu Peter Steudtner'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra Bakırköy Cezaevi’nde bulunan Meşale Tolu ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.  Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Alman Dışişleri Bakanlığı, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan Tolu ve oğlunun durumunun şartlar çerçevesinde iyi olduğunu belirtmişti.

Tolu’nun avukatı Ezgi Güngördü, kendilerinin de Alman Konsolosluğu ile temas halinde olduklarını belirtti. Güngordü, Tolu’nun Alman vatandaşı olmasından dolayı iade talebi olup olmadığına ilişkin olarak ise “Tolu'nun Alman vatandaşı olması sebebiyle Almanya'ya iade edilmesi yönünde herhangi bir talebi yok. Dolayısıyla Alman yetkililerin pozisyonu, dava sürecini takip etmek ile ilgili sadece” dedi.

Meşale Tolu, 5 aydır tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi'nde 3 yaşındaki oğlu Serkan ile birlikte kalıyor. Avukatının verdiğin bilgilere göre yaklaşık 10 kişilik bir koğuşta kalan Tolu ve oğlunun sağlık durumu iyi. Ancak 3 yaşındaki Serkan’ın kreş yaşının gelmesi dolayısıyla Tolu’nun avukatları çocuğun bakımı açısından da Tolu’nun tahliyesini talep ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin Edremit bölgesi delege seçimlerinde arbede yaşandı

SONRAKİ HABER

Potada Avrupa sahnesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...