23 Ağustos 2017 09:05

RSF: ETHA çevirmeni Meşale Tolu derhal serbest bırakılsın

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun hemen serbest bırakılmasını talep etti.

Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun hemen serbest bırakılmasını talep etti.

Gazetecilerin asılsız suçlamalarla tutuklanarak susturulmaya çalışıldığını belirten RSF Almanya Başkanı Christian Mihr, savcılığın üç buçuk aydan beri tutuklu bulunan Meşale Tolu’nun suçlu olduğunu ortaya koyacak herhangi bir kanıt gösteremediğini belirtekerek Tolu’nun serbest bırakılmasının önünde hiçbir engel olmadığını ve politik tutsaklığının sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

ALMANYALI AVUKATLARLA GÖRÜŞEMİYOR

1984 yılında Almanya’nın Ulm şehrinde doğan Meşale Tolu, 2007 yılında Alman vatandaşlığına geçti. 2014 yılında Özgür Radyo’da çalışmak üzere Istanbul’a taşındı. Tolu, radyonun, 2016’daki darbe girişimi sonrası kanun hükmünde kararname ile kapatılması sonrası ETHA’da çalışmaya başladı.   

Meşale Tolu’nun avukatlarının savunmayı hazırlamak için iddianamenin kendilerine verilmesi talebi de uzun süre sonra yerine getirildi. Avukatlar iki haftada bir müvekkillerini ziyaret edebiliyorlar ancak Tolu’nun Almanyalı avukatlarıyla iletişim kurması şimdiye kadar engellendi. Meşale Tolu’nun 2,5 yaşındaki oğlu Serkan da annesiyle beraber cezaevinde bulunuyor. Tolu, Neues Deutschland gazetesinde yayınlanan röportajında, oğlunun olayların etkisiyle kendisinden ayrılmamak için cezaevi anaokuluna dahi gitmediğini, 5 mart’tan beri  başka bir cezaevinde tutuklu olan eşiyle ise mektuplaştığını belirtti.

RSF: 170 GAZETECİ CEZAEVİNDE

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in açıklamasında Türkiye’de gazetecilere yönelik baskılara dikkat çekilerek, 170 gazetecinin mesleklerini icra etmeleri nedeniyle hapse atıldığı, dünya basın özgürlüğü listesinde Türkiye’nin 180 ülke arasında 155. olduğu  belirtiliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emre Mor'un eski menajerinden 'uyuşturucu' iddiasına yanıt

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri: Toplu sözleşme oyununu birlikte bozalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...