Haber Sen, TRT'nin memuriyetten men kararını protesto etti

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen Haber Sen üyeleri, yöneticilerinin memuriyetten men edilmesini protesto etti.

06 Ekim 2017 09:24
Paylaş

Yöneticilerinin memuriyetten men edilmesini protesto eden Haber Sen üyeleri, TRT'nin kamu yayıncılığı ilkelerinden uzak, farklı görüşlere kapalı bir şekilde hareket ettiğini vurguladı.

KESK Haber Sen 6 Nolu Şube, başkanlık karşıtı paylaşımlarından dolayı memuriyetten men edilen TRT Başkameramanlarından Binali Erdoğan ilgili basın açıklaması yaparak kararın geri çekilmesini istedi. 

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önündeki açıklamada 'Çekimlere ara verdik. Onurumuzla kaldığımız yerden yayına döneceğiz', 'TRT, TRT olalı böyle zulüm görmedi', 'TRT Yayın Akışı.. Açılış, Haksızlık, Hukuksuzluk, Gakguk, Kapanış' ve 'TRT haksız yere çalışanını attı. Az sonra TRT Haber'de' pankartları açılırken açıklamaya TRT'ye çalışanları da katıldı.

Basın metnini okuyan Şube Başkanı Ali Yılbaşı, Binali Erdoğan hakkındaki soruşturmanın, kendi koltuğunu sağlamlaştırmak için muhbirliğe soyunan bir yöneticinin ihbarı sonucu açıldığı bilgisini vererek " Farklı seslere tahammül edemeyen TRT yönetimi, iktidara yaranmak için bir kez daha hukuku ayaklar altına aldı. Binali Erdoğan’ın işine son verilirken sadece hukukun evrensel prensipleri değil, yürürlükteki yasalar bile yok sayıldı. TRT yönetimi bunu ilk kez yapmıyor" dedi.

'TRT FARKLI GÖRÜŞE KAPALI'

Bu hukuksuzluğun da yargıdan döneceğini belirten Yılbaşı şunları söyledi "TRT kamu yayıncılığı ilkelerini bir tarafa bırakarak iktidarın sözcülüğünü yapmaktadır. Bu durum hem TRT’nin saygınlığının  hem de izleyici kitlesinin kaybolmasına neden olmuştur. Farklı ve muhalif görüşlere ekranlarını kapatan TRT kendi emekçilerinin düşüncelerini cezalandırmaktan geri kalmıyor. Ülkemizde yüzlerce gazeteci mesleklerini yaptıkları için ya cezaevine girmekteler ya da işten atılmaktalar. Anayasal bir hak olan düşünce ve ifade özgürlüğü iktidarın baskısı altındadır".

'SİYASİ TALİMATLA HAREKET ETTİLER'

KESK'in kamu emekçileri için siyaset yapma yasağını kaldırılması ile talebini de hatırlatan Yılbaşı " Bu yasak muhalif kamu çalışanlarına tehdit unsuru ve cezalandırma yöntemi olarak  uygulanmaktadır. AKP Hükümeti atadığı bürokratlar eliyle kamusal alanda kendi siyasetini dayatmaktadır. AKP’nin atadığı  bürokratlarının hepsi  kamusal alanda AKP  siyasetinin birer askeridirler. Arkadaşımız Binali Erdoğan’nın memuriyetten çıkartılmasına karar verenlerde aldıkları siyasi talimatın gereğini yapmışlardır. Binali Erdoğan’ın şahsında tüm muhalif gazetecilere bir kez daha göz dağı verilmektedir" dedi. 

Yılbaşı son olarak kamu hizmeti anlayışıyla yayın yapan özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT için mücadelelerinin sürdüreceğini ifade etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de korku iklimi ile rejimin değiştirilmek istendiğini belirtilerek "Gazeteciler, akademisyenler, kamu emekçileri bu korkuyu yaymak için işten atılıyor. Düşünce kilitlenmek istiyor. Örgütlü ve dayanışma içinde olduğumuz sürece bunu aşacağız. Keşke bugün TRT çalışanları aşağıya inseydi. Bu toplu kıyıma giden bir yoldur. Asla susmamız gerekiyor. Ayrışmadan kolkola olmamız gerekiyor" dedi.

BAŞKANLIK KARŞITI PAYLAŞIM SUÇ OLDU

Referandum öncesinde sosyal medya üzerinden yaptığı başkanlık karşıtı paylaşımdan dolayı TRT Başkameramanı Binali Erdoğan hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Geçtiğimiz hafta toplanan TRT Yüksek Disiplin Kurulu, Erdoğan'ın, devlet memurluğundan çıkartılmasına karar verdi. Erdoğan'a, 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 125. Maddesinin E/b fıkrasında yer alan “siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş ...ve benzerlerini çoğaltmak dağıtmak ve teşhir etmek" uyarınca ceza verildi. KESK Haber Sen 6 Nolu Şube yöneticisi olan Binali Erdoğan aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin de üyesi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Rezidansların rezilliği gecekonduları vurdu

SONRAKİ HABER

Kadınlar müftülere nikah yetkisine karşı ayakta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...