Kanal kazısında toprak altında kalan 2 işçi yaralandı

Edirne Lalapaşa'da kanal kazısı esnasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi yaralandı.

04 Ekim 2017 11:41
Paylaş

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde özel bir inşaat firmasının su borusu hattı için yapılan kazı çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçi yaralandı. AFAD ve itfaiye ekiplerince toprak altından çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Lalapaşa'da özel bir inşaat firmasının su borusu döşeme hattında, saat 10:20 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 2 metre derinlikte çalışan işçilerden 24 yaşındaki Hasan Aktaş ve 19 yaşındaki Umutcan Usta toprak altında kaldı. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Diğer işçilerin ve AFAD ile itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından toprak altından çıkarılan işçiler, 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

EDİRNE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Edirne Belediyesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin sağlık durumlarını iyi olduğunu belirtti. Açıklamada, "Edirne şehir merkezine içme suyu sağlamak üzere, Edirne İçme Suyu Kayalıköy Barajı Projesi kapsamında, belediyemiz adına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Lalapaşa yolu üzerinde yeni yapılan ve bir süre sonra hizmete alınacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisine Kayalıköy Barajından su verilebilmesi için yapımı devam eden isale hattının kazı çalışmaları sırasında toprak kayması meydana gelmiş ve 2 işçi kısmen toprak altında kalmıştır. Olayın hemen ardından sağlık ekipleri ile Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünden yardım istenmiş ve ekiplerimiz çok kısa süre içerisinde olay yerine intikal ederek müdahaleye başlamıştır. İtfaiye ekipleri gidene kadar bir işçinin orada bulunanlar tarafından çıkartıldığı ve hastaneye gönderildiği tespit edilmiştir. Diğer işçi için ekiplerimiz hızlı bir çalışma gerçekleştirmiş, daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de desteğiyle bu işçi de sağ olarak bulunduğu yerden çıkarmıştır" denildi.

Açıklamada, kazı çalışmasının belediye ile DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan Edirne'ye Kayalıköy Barajından içme, kullanma ve endüstri suyu temini ile ilgili olduğu belirterek "Protokol kapsamında, DSİ tarafından yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmada belediyemizin hiçbir birimi görev yapmamaktadır. İş tamamlandıktan sonra, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belediyemize teslim edilecektir. Her 2 işçinin de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesindeki tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmiştir. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hamas yetkilerini devrediyor

SONRAKİ HABER

Nazilere alışveriş arabası süren kadın kahraman ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...