30 Eylül 2017 15:13

Ede Demir Çelik işçilerinin ücretleri 28 aydır ödenmiyor

28 aydır ücretlerini alamayan İzmir Ede Demir Çelik işçileri, sosyal medyadan #izmirEdeDemirCelikiscileri hashtagi ile kampanya başlattı.

Paylaş

İzmir Bornova’da bulunan Ede Demir Çelik, 500 işçinin ücretlerini 28 aydır ödemiyor. İcralarla karşı karşıya kalan, tefeciler tarafından tehdit edilen, yuvaları dağılan, iş cinayetlerine kurban giden işçiler, “Biz de ölmeden bize ses verin” diyerek sosyal medya üzerinden #izmirEdeDemirCelikiscileri hashtag’i ile başlattıkları kampanyaya destek istedi.

Çalışma Bakanlığından Cumhurbaşkanına kadar pek çok kişiye sorunlarını anlattıklarını ancak çözüm bulamadıklarını dile getiren işçiler, aylardır yaşadıkları sorunları şöyle anlattılar: İzmir’de garajın karşısında Ede Demir Çelik’te çalışıyorum. Toplamda 28 aylık maaşımız içeride, alamıyoruz. Bakın 2 değil, 10 değil, 28 ay... Belki diyeceksiniz ki 'Neden çalışıyorsunuz o zaman?' ama sandığınız gibi değil. Patron, 'Ödeyeceğim' diye diye bu hale getirdi. Kimi arkadaşlarımız işi bırakarak mahkemeye verdi, davayı kazandı ancak patron kimseye ödeme yapmıyor. İcra bile bir şey alamıyor bundan. Diyeceksiniz ki 'Eylem yapın, çalışmayın' ama her yolu denedik. Yol kapattık, duyulmadık. Valiye çıktık söz aldık ancak boş çıktı. Çalışma Bakanlığına gittik, gelip sözde denetleme yaptılar ancak o da boş çıktı. Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER), Cumhurbaşkanlığına yazdık, defalarca kapı önünde eylem yaptık ancak bir sonuç alamadık. Kimi arkadaşımız bu süre zarfında iş kazası geçirerek öldü. Çoğumuz icralığız, çoğu arkadaşımız eşinden boşandı. Tefeciler tehdit ediyor, kirayı ödeyemediği için evinden atılan arkadaşlarımız var. 500 aile mağdur, çocuklar mağdur... Ne yapsak sesimiz duyulmadı.

Sosyal medya üzerinden kampanyalarına destek isteyen işçiler, “Tek çaremiz burası. Lütfen biz de ölmeden bize ses verin. Sizden ne harçlık, ne de başka bir şey istiyoruz. Yalnızca sosyal medyanın gücünü 2-3 gün bizim için kullanın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalar MTV zammına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Olacakların sorumlusu Irak Bölgesel Yönetimidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...