19 Eylül 2017 22:38

Erdoğan'dan TEOG, IKBY referandumu ve S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yaptığı basın açıklamasında TEOG, IKBY bağımsızlık referandumu ve S-400 alışverişine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaş

ABD'de basın açıklaması düzenleyen Cumurbaşkanı Erdoğan, TEOG'dan sonra üniversite giriş sınavıyla ilgili de düzenleme yapılacağının işaretini verdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumuna ilişkin "MGK öncesi açıklama doğru değil ancak adımlar sert olacak" diyen Erdoğan, S-400 konusunda da tarafların pozisyonunu koruduğunu belirtti.

'TEOG'DAN SONRA ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ İLE İLGİLİ DE ÇALIŞMAMIZ VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TEOG kaldırıldı. Bu yıl TEOG sınavı olmayacak, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışma var" dedi. TEOG'un yerine getirilmesi düşünülen sisteme elişkin de konuşan Erdoğan, "Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar" dedi.

KORUMALARA SİLAH SATIŞI YASAĞI

Erdoğan ABD'de korumalara silah satışı yapılması ile ilgili ise "Trump ile ikili görüşmede ele alınacak" dedi.3

'S-400 KONUSUNDA TARAFLAR POZİSYONUNU KORUYOR'

Erdoğani, NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmeden sonra da S-400 konusunda tarafların pozisyonunu koruduğunu iletti.

IKBY BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapılacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna dair "MGK öncesi açıklama yapmak doğru değil, adımlar sert olacak" dedi.

Erdoğan konuya ilişkin "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık" ifadelerini kullandı.

MGK'dan referanduma ilişkin sert adımlar çıkacağını söyleyen Erdoğan, "Her zaman yanında olduk, her türlü desteği verdik. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu yaklaşımı. Bundan dolayı da biz son, nihai bu konudaki düşüncelerimizi Bakanlar Kurulu kararıyla, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla açıklayacağız. Bunu görmelerinde fayda var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

{{332778}} 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve Trump yemekte bir araya geldi

SONRAKİ HABER

BM 72. Genel Kurulu'nda kim, ne dedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...