19 Eylül 2017 05:59

AKP'li Ensarioğlu'dan bağımsızlık referandumuna destek

Erdoğan ve AKP, IKBY'nin bağımsızlık referandumuna sert sözlerle tepki gösterirken Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu buna tepki gösterdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de düzenleyeceği bağımsızlık referandumuna dair sert açıklamalar gelmeye devam ederken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Erdoğan'la aksi görüşte olduğunu söyledi.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında Ensarioğlu'nun görüşlerini aktardı.

Buna göre Ensarioğlu'nun AKP'ye eleştirileri şöyle:

'KERKÜK'ÜN ARAPLARIN OLMASI SORUN DEĞİL Mİ?'

“Sorun bizim tepkimizde; ben bu tepkileri abartılı buluyorum... Diyelim ki Kerkük hassasiyetimiz var... Peki, Kerkük’teki Araplar bize Kürtlerden çok daha iyi dost mu? Kerkük’ün Arap bölgesinde kalması sorun olmuyor da Kürt bölgesinde kalması mı sorun oluyor?”

'ABD'YE REST ÇEKEN BARZANİ BİZDEN Mİ KORKACAK?'

“Bu konuda ABD’ye rest çeken Barzani bizden mi korkacak? Aksine Kerkük’ün Kürt bölgesinde kalması bizim açımızdan çok daha iyidir. Arap bölgesinde kalırsa petrolün taşınmasında problem olur. Kürt bölgesinde kalırsa bugüne kadar yaptığımız gibi hem pazarlarız hem de çıkarırız. Barzani geçmişte bu konuda ABD’yi karşısına alma pahasına Türkiye ile petrol anlaşması imzaladı.”

'AŞIRI MİLLİYETÇİ SÖYLEM'

Ensarioğlu'nun referanduma gösterilen tepkilerin  “aşırı, katı milliyetçi söyleme dönüştüğünü” bunun “zarar verici bir noktaya gittiğini” de dile getirdiği, referanduma karşı çıkışın “devlet politikasına dönüşmesi halinde bölgede duygusal kopuşların yaşanacağını” aktardığı belirtiliyor.

Ensarioğlu ayrıca “İran’ın Akdeniz’e ulaşma projesini, Şii blokunu oluşturma çabasını kesecek, onu durduracak tek yapı Sünni Kürdistan’ın bağımsızlığıdır” ifadesini kullanıyor.

DESTEKLEYEN AKP İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ DE VAR

Öte yandan Star'dan Ahmet Taşgetiren de Ensarioğlu ile birlikte bazı AKP il ve ilçe yöneticilerinin de referandumu desteklediğini söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını geri çekti

SONRAKİ HABER

‘Sarılma terapisi uyguluyorum’ diyerek çocuğu istismar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...