18 Eylül 2017 04:33

Okullarda ilk gün: 15 Temmuz, darbe, ‘FETÖ’…

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken öğrencileri okulun ilk gününde 15 Temmuz kitapları, Erdoğan mektupları ve bol bol hamaset karşıladı.

Paylaş

Okulların açıldığı ilk gün çocuklara 15 Temmuz içerikli kitapçıklar ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mektubu dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokullarda bugün “15 Temmuz Milli İrade Destanı” isimli bir kitapçık dağıtıldı. Kitapçığın “15 Temmuz Sözlüğü” başlıklı kısmı cumhuriyet, demokrasi ve meclisin tanımı ile başlarken darbe ve 'FETÖ' ile devam ediyor.

”Sorularla 15 Temmuz” isimli bölümde ise “Ne oldu?​”, “Kim yaptı”, “Amaçları neydi”? gibi kısımlara yer verilirken AKP’nin yıllarca Cemaate verdiği destekten bahsedilmiyor.

“Nasıl yayıldılar?​” sorusuna verilen “Kandırıldık” yanıtı ise dikkat çekiyor: “Kendilerini iyilik timsali insanlar olarak göstererek gerçek yüzlerini sakladılar.” 

İleri Haber’in haberine göre “Hangi yolu izlediler?​” şeklinde sorulan soruya verilen yanıtta ise AKP propagandasında sıkça kullanılan argümanlar kullanılarak 40 yıl öncesine atıf yapılıyor. Cemaatin kadrolaşmada AKP iktidarında zirveye ulaşmasına değinilmiyor: “Yaklaşık 40 yıl önce örgütlenmeye başladılar. Amaçlarına ulaşmak için yalan söylediler. Yasaları çiğnediler, günah işlediler. Suçlarını ve asıl niyetlerini ‘hizmet hareketi’, ‘eğitim gönüllüsü’ adı altında gizleyerek, milleti kandırdılar. Devletin tüm kademelerine sinsice sızdılar.”

Kitapçıkların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaleme aldığı bir mektup da ortaokul çağındaki çocuklara dağıtıldı.

İSTANBUL'DA 2 MİLYON 800 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 800 bin öğrenci ders başı yaptı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni, 31 Mayıs'ta Şırnak'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden Kurmay Albay Gökhan Peker'in adının verildiği, Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkokulu'nda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Peker'in eşi Nilay Peker ile öğrenciler ve veliler katılımıyla gerçekleşti.  

Vali Vasip Şahin törende bir konuşma yaparak, “Bir defa bizim okullarımız hem kendi mekanlarıyla, hem de civarlarıyla birlikte güven ortamı olmak durumunda. Her türlü sıkıntıdan, tehditten, kötü alışkanlıktan ve suçtan mahsur tutulmak zorunda. Bu anlamda yapmış olduğumuz çalışmalarla 3 bin 940 okulda görev yapmak üzere bin 72 kolluk ekibimiz görevlendirildi. Bunlar ekip olarak çalışıyorlar. Hem jandarma bölgesinde, hem polis bölgesinde görev yapıyorlar. Polisimizin ve jandarmamızın yürüteceği çalışmalar. Her bir okulumuz bir polis memuruna zimmetlenmiş durumda adeta" dedi.

Vali Şahin, “Öğretmenlerimizden teslim ettiğimiz bu küçük beyinleri, nadide varlıklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalarını bekliyorum. Onlara sadece bilgiyi vermesinler aynı zamanda sevgilerini de versinler, kalplerini de açsınlar. Eğer kalpten kalbe yol oluşturabilirsek, çocuk yüreği ile öğretmenimizin o sevgi dolu yüreği arasındaki yolu inşa edebilirsek inanın biz başarının yüzde 70-80'ini sağlamış oluruz. Ondan sonra gerisi bilgi ile tecrübe ile doğru orantılı. Onu zaten siz veriyorsunuz, vereceksiniz.     Önümüzdeki dönem artık inşallah TEOG türü sınavlar da kalkacak. Öğretmen, bilgi, sevgi ve öğrenci ilişkisi çok öne çıkacak. Ben öğretmenlerimizden fedakarlıklarını biraz daha artırarak çocuklarımıza bir anne-baba, bir öğretmen-öğrenci şefkati içerisinde buluşmalarını ve o şefkati onlardan esirgememelerini özellikle rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Şahin'in konuşmasının ardından, ilkokul 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıfa yeni başlayanlara çiçek verdi. İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 800 bin öğrenci ders başı yaparken, 245 bin öğrenci ise ilk kez okula başladı.

'BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) üyeleri eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Veli- Der üyesi Aysun Eren 4+4+4’ün ardından hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; eşit, parasız, nitelikli, laik, bilimsel eğitim taleplerinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirtti. Müfredatın değiştirilmesine de tepki gösteren Eren, “Yeni öğretim programı, eğitim sisteminin ihtiyaçlarını karşılamak yerine özellikle başkanlık referandumu sonrası inşa edilmeye çalışılan ‘yeni rejim’e uygun bir program yapısı oluşturulmuştur.” dedi. Eren, TEOG ile ilgili yetkililer tarafından konu ile ilgili olarak aynı gün içinde üç farklı açıklamanın yapılmasının da daha okullar açılmadan öğrenci ve velilerde yoğun kaygıya neden olduğunu söyledi.  Velileri kaygılandıran bir diğer durumun okul güvenliği olduğunu söyleyen Eren, velilerin okul içinde okulun fiziksel yetersizliğinden kaynaklı kazalar konusunda çocukları için endişelendiğini belirtti.

KADIKÖY'DE MÜFREDAT PROTESTOSU

Kadıköy'de 'Atatürksüz Müfredata Hayır Platformu' üyeleri yeni müfredatı protesto ederek eylem yaptı.

Yaklaşık 50 kişilik grup, saat 12.00 Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplandı. Ellerinde "Laik bilimsel Eğitim", "Çocuklarımızın geleceğini kararmayın", "Atatürk'ü sildirmeyiz" yazılı dövizler taşıyan grup "Atatürksüz müfredat istemiyoruz" , "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan öğretmen Emine Genç, "Çocuklarımızın büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını farkında mısınız. İlköğretim ve ortaöğretim müfredatının değiştiğinden artık akıl ve bilimdışı bir eğitime geçildiğinden bilginiz var mı? Bu müfredatla çocuklarımızın zihinleri ilkokul çağından başlayarak mezhep, tarikat ve şeriat bilgileri ile dolacak. Milleti bir arada tutan değerler kalmayacak, milletimizin ayrışması, bölünmesi kolaylaşacak" diye konuştu.

TATİL BİTTİ, OKUL BAŞLADI

İZMİR'DE 850 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

İzmir'de yeni eğitim öğretim yılı Bornova'daki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu'ndaki törenle açıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, kantin ve öğrenci servisleri denetimlerinin devam ettiğini, Emniyet Müdürlüğü'nün okul güvenliğini takip edeceğini söyledi.

İzmir'de yaklaşık 850 bin öğrenci ile 50 bin öğretmen ile çalışanın okullardaki yerini aldığını anlatan Yahşi, "Bizler bu mesleği seviyoruz. Özellikle öğrencilerimizin, güvenliği, akademik başarısı, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif başarılar elde etmesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Yahşi, tüm öğrencilerin ders kitaplarının sınıflarındaki masalarında hazır olduğunu ifade ederek, "Okullarımızın tekli eğitime geçişinde oranımızı artırıyoruz. Kantin ve servislerimizin denetimleri yapılıyor. Emniyetimiz her okulumuzda güvenliği iyi bir şekilde takip edecek" diye konuştu. İzmir'in eğitimdeki başarısının geçen yıl arttığını, artışın bu yıl da devam edeceğini kaydeden Yahşi, "Özel eğitime ihtiyaç duyanların hiçbiri evinde kalmayacak. Hepsini eğitimin içine alıyoruz. Kınık'tan Kiraz'a varana kadar tüm özel eğitim öğrencelerini eğitim sürecine aldık" dedi.

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, yeni öğretim yılıyla ilgili Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada konuşan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç “Öğrencilerinden koparılan öğretmenler, kırtasiye giderlerini karşılayamayan veliler, cemaat ve tarikatlara bırakılan müfredatla birlikte eğitim öğretimin kapısı velilere değil, kaosa açılıyor.” dedi. 

Eğitim Sen olarak bütün bu eğitim alanında yaşanan saldırı ve dayatmaları kabul etmeyeceklerini söyleyen Kılıç, “Dün olduğu gibi bugün de cemaat ve tarikatların eğitime yön vermesine karşı yürüttüğümüz mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Yenikapı'daki 371 milyonluk arazi Ensar'a teslim' iddiası

SONRAKİ HABER

Kaçak madende çalışan işçi ölü halde hastaneye bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...