05 Eylül 2017 13:40

PEN’den Aslı Erdoğan için kampanya

Uluslararası Yazarlar Birliği PEN, Yazar Aslı Erdoğan’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için kampanya başlattı.

Paylaş

Londra merkezli Uluslararası Yazarlar Birliği PEN, Yazar Aslı Erdoğan’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için kampanya başlattı.

PEN açıklamasında, aynı zamanda PEN Onur Üyesi olan Aslı Erdoğan’a 22 Eylül’de Almanya’nın Osnabrück kentinde düzenlenecek törende ödül verileceği hatırlatılarak, ‘Barışçıl eylemlerinden dolayı Erdoğan’a karşı başlatılmış olan tüm suçlamaların düşürülmesi’ istendi. PEN internet sitesinden yapılan açıklamada ayrıca yetkililere gönderilmek üzere hazırlanmış bir itiraz metni paylaşıldı.

KHK’yle kapatılmadan önce Özgür Gündem gazetesinin başlattığı Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Aslı Erdoğan 4.5 ay tutuklu kalmış, geçtiğimiz haziran ayında da verilen yurt dışı yasağı kararı kaldırılmıştı. Çeşitli ödüllere layık görülen Erdoğan, ödül törenlerine katılmak için Almanya’ya gitmek isterken pasaportuna el konulmuş ve çıkışı engellenmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır barosu: OHAL kaldırılmalı, KHK’ler iptal edilmeli

SONRAKİ HABER

‘Sokak kültürü’ Bomonti’de buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa