01 Eylül 2017 13:55

'Kılıçdaroğlu Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilsin'

İstanbul Avcılar Binbir Çiçek Kadın Korosu üyesi kadınlar, Kılıçdaroğlu'nun Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için imza topladı.

Paylaş

İstanbul Avcılar'da bir araya gelen Binbir Çiçek Kadın Korosu üyesi kadınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için imza topladı. Ankara'dan İstanbul'a 450 kilometrelik Adalet Yürüyüşü gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için 1001 adet imza toplayan kadınlar, Barış Manço Kültür Merkezinde Türkçe ve İngilizce olarak basın açıklaması yaptı.

Aralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin de bulunduğu Binbir Çiçek Kadın Korosu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2018 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için imza topladı. Üyeler ayrıca Kılıçdaroğlu için Nobel'e başvuruda da bulunacak.

2014 yılında kurulan Binbir Çiçek Kadın Korosu, Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne bir çağrı yaparak 2018 yılı Nobel Barış Ödülü'nün Kemal Kılıçdaroğlu’na, Adalet Yürüyüşü nedeniyle verilmesini talep etti. Kadınlar, Kılıçdaroğlu'nun Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için dilekçe imzalayarak Nobel Barış Ödülü Komitesi'ne gönderdi.

Cinsiyet eşitliği temelinde başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesimi için özgürlük ve adalet sağlanmasını hedeflediklerini belirten kadınlar, imza toplamalarının nedeni olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 68 yaşında olmasına rağmen binlerce kişinin desteğini arkasına alarak yaz sıcağında başkent Ankara’dan İstanbul’a yürümesini gösterdi.

'BARIŞ VE SEVGİ KAVRAMLARI İLE DÜNYA BARIŞINA KATKI SUNDU'

Binbir Çiçek Kadın Korosu üyesi kadınlar, açıklamalarında Türkiye'nin son derece hassas bir coğrafyada yer aldığını ve Kılıçdaroğlu'nun bu önemli coğrafyada, insanlar arasında din, dil, ırk, cinsiyet ve yaşam tarzı ayrımı yapmadan hak-hukuk-adalet içinde yönetilmesi için mücadele ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 450 kilometreyi herkesle birlikte yürüyerek barış ve sevgi kavramlarını öne çıkarmaya çalıştığını söyleyen kadınlar "Bu anlamda dünya barışına sunduğu katkıdan dolayı 2018 Nobel Barış Ödülü’ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun layık görülmesinin insanlığın yararına olacağı kanısındayız" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Doğumdan sonra ölen kadın için ihmal iddiası

SONRAKİ HABER

Mardin'de belediye tarihi köprüyü çöplük yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...