24 Ağustos 2017 13:33

Tüm Köy Sen: TMO nerede ise maliyetine fiyatla fındık alacak

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, 'Hükümetin vurdumduymaz tavrı üreticilerin sabrını zorluyor' dedi.

Paylaş

Üreticilerin Hükümetin belirlediği 10 liralık fındık fiyatını beğenmediğine dikkat çeken Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Her gün üreticinin hoşnutsuzluğu vurgulandığı halde Hükümetin vurdumduymaz tavrı üreticilerin sabrını zorluyor” dedi.

Sağra, TMO’nun fındık alım biçiminin ve oranının da belli olmadığını, üreticilerin ürününün tümünü alma niyeti olmadığını vurgulayarak, “TMO nerede ise maliyetine fiyatla fındık alacak. Alacak da ne kadar alacağı da bilinmiyor. Bu durum Hükümetin fındık tekelleriyle ortaklaşa kararlar aldığını ortaya çıkarmaktadır. Üretici olarak bize görülen zulmü kabul etmiyoruz. Sabrımız zorlanıyor” dedi. 

MİLLETVEKİLLERİ DE SUSKUN

Sağra, “Hükümet kararını açıkladı ve sustu. Hele Ordu (Karadeniz) milletvekilleri ortada yoklar. Her konuda basına açıklama yapanlar, meydanlarda konuşanlar sır oldular, kayboldular. Çıksınlar fındık üreticilerinin karşısına 10 lira fiyatı savunsunlar bakalım. Her düşünceden fındık üreticisi Hükümetin kararına tepkili” dedi.

KARAR DEĞİŞTİRİLMELİ, ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

10 lira fiyatın üreticiyle dalga geçme rakamı olduğunu belirten Sağra, “Hükümet aldığı kararı değiştirerek üreticinin emeğinin, ürününün karşılığını doğru belirlemelidir. TMO’nun fındık alımında sınır olmamalı ve peşin ödemeli olarak fındığın alt alım fiyatını 15 lira olarak değiştirmelidir. Ayrıca serbest piyasanın denetim altına alınması için üreticiye en az üç aylık faizsiz kredi sağlanmalıdır. Üreticinin acil gereksiniminin karşılanması devletin görevidir. Bu değişikliği yapmazsa yerli ve yabancı tekellerle olan dostluğu daha net kesinleşmiş olacaktır” dedi.

KISA SÜRE BEKLEYECEĞİZ

Taleplerinin dikkate alınmaması halinde eylem ve etkinliklere başlayacakları uyarısında bulunan Sağra, şunları söyledi: “Üreticilerin sabırla beklemeleri yanlış anlaşılmasın. Ekmeğimize, emeğimize yönelen saldırı karşısında üretici olarak haklarımız için gereğini yapacağız. 2006 mitinginin kazanımını ve sonrası için yaşanan eksikliklerimizi biliyoruz. Geçmişin deneyimi ile yeni eylem ve etkinlikler başlatacağız. Eylem ve etkinlikler amacımız değil. Sesimizi duyun ve ürünümüzün değerini belirleyin. Fındığımızı kimin aldığı önemli değil, önemli olan değerinde alınmasıdır” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’den İspanya’ya bir tehdit daha

SONRAKİ HABER

‘Brexit, işgücü krizine yol açabilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...