Polis, ev baskınında hırsızlık yaparken görüntülendi

Manisa’da baskın düzenledikleri evde altın ve para çalarken kameraya yakalanan polis hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

22 Ağustos 2017 08:24
Paylaş

Manisa’da ev baskını sırasındaki aramada altın ve para çaldığı iddia edilen polisin görüntüleri ortaya çıktı. Polis açığa alındı, hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Görüntüler üzerinde inceleme yapan bilirkişi de kamera görüntülerinde polisin cebine bir şeyler koyduğunu tespit etti. 

Dihaber’den Deniz Tekin'in haberine göre olay, 5 Eylül 2016 tarihinde Salihli ilçesindeki Gaffar Okkan Mahallesi’nde meydana geldi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan R.T’nin ikametinde yapılan aramada, görevli polislerden A.V.H’nin evdeki ziynet eşyaları ve parayı çaldığı iddia edildi. Ev sakinleri, polisin ziynet eşyalarını çaldığını, bunu fark etmeleri üzerine ziynet eşyalarını bulmuş gibi kendilerine verdiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Savcılık, arama sırasındaki kamera görüntülerinde yaptığı incelemenin ardından, sanık A.V.H. hakkında gözaltı kararı çıkardı. Olaydan 10 saat sonra gözaltına alınan polis iki günlük gözaltının ardından tutuklanma talebiyle Salihli Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, polisi “adli kontrol” ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiri vererek serbest bıraktı. Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Teftiş Kurulu Başkanlığı, polis hakkında idari soruşturma başlatarak, A.V.H.’yi 10 Ekim 2016’da açığa aldı.

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak sanık polis memuru A.V.H. hakkında, “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. 

JANDARMA KARARTTI, BİLİRKİŞİ TESPİT ETTİ 

Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ev araması sırasında çekilen 1 saat 51 dakikalık polis kamerası görüntüleri üzerinde yaptığı bilirkişi incelemesinde, polisin evden bir şey aldığı veya sonrasında sakladığına ilişkin herhangi bir görüntü tespit edilemediğini iddia etti. Kamera, görüntülerini inceleyerek 2 sayfalık rapor hazırlayan bilirkişi ise jandarmanın belirttiği raporun tersine görüş bildirdi. 

Raporda, şüpheli polisin odanın yüklük olarak tabir edilen kısmında arama yaparken yatakları arar gibi oyalandığı, girdiği yüklükte 1 cüzdan bulduğu belirtildi. Şüphelinin bulduğu cüzdanın içerisini aradıktan sonra diğer görevlilere vermeyip elinde tutarak arama yapmaya devam ettiği ifade edilen raporda, şüpheli için, “Yüklüğün üst bölümünün sağ kapağının arkasında kalan bölümden bir şeyler alarak sırtı kameraya dönükken sol eliyle sol cebine koyduğu görüldü” tespiti yapıldı. Şüphelinin içinde altın ve bileziklerin bulunduğu sandıkta eğilmiş vaziyette yaklaşık bir dakika oyalandığı tespitine yer verilen raporda, şüphelinin görüntünün, 52.05’inci dakikasında sol eline sol cebine koyduğu daha sonra bir adet bilezik kutusunu yanındaki görevlilere teslim ettiği tespitini yer verdi. 

Tanıklar da kaybolan ziynet eşyalarının bulunması için evde 3 defa arama yaptıklarını ancak bulamadıklarını belirtti.

POLİS ZARARI KARŞILADI! 

Savcı iddianamede; müşteki beyanları, tanık ifadeleri ve CD inceleme tutanakları, şüpheli savunması, arama ve el koyma tutanakları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinden şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davasının açılmasında yeterli delil elde edildiğinin anlaşıldığı belirtildi. Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugüne kadar 3 duruşması görülen dava Ekim ayına ertelendi. Dava devam ettiği sırada, hırsızlık yapmadığını savunan polis, buna rağmen ailenin zararının karşılanması için kayıp olan 400 TL para ve 1 cumhuriyet altını savcılık aracılığıyla aileye verdi. Ancak aile şikâyetinden vazgeçmedi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada gündem olan paylaşımda, operasyon sırasında hırsızlık yaptığı görülen polisin görevden uzaklaştırıldığını ve polis başmüfettişlerince olayın soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada gündem olan ve bir polisin operasyon sırasında hırsızlık yaptığı iddia edilen görüntülere ilişkin açıklama yayımladı. Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada Manisa Polisi hakkında çıkan birtakım haberler ile ilgili olayın gerçekleştiği 5 Eylül 2016 tarihinde tespit edilen personel hakkında görevden uzaklaştırma işlemi tesis edilmiş, ayrıca adli ve idari soruşturmaya başlanmıştır. Halen idari soruşturması Polis Başmüfettişlerince takip edilmekte, adli yargılanması ise ilgili ceza mahkemesinde devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Polisin kolunu kırdığı Gülsüm Elvan suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Bu komünistler vatansever değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...