07 Ağustos 2017 07:19

Maduro: Terörist saldırının arkasında ABD ve Kolombiya var

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, askeri üsse yönelik saldırı girişiminin ardından halka seslendi, saldırıdan ABD ve Kolombiya'yı sorumlu tuttu.

Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Valencia kentindeki askeri ayaklanmanın bastırılmasının ardından haftalık konuşmasını gerçekleştirdi. Orduyu tebrik eden Maduro, askeri üsse yönelik saldırı girişiminden ABD ve Kolombiya’yı sorumlu tuttu.

Sputnik'in yansıttığı habere göre ‘Paralı asker’ olarak tanımladığı yaklaşık 20 kişinin Paramacay üssüne silahlı saldırı düzenleyerek üssün silah deposuna girdiklerini söyleyen Maduro, “Bunu başka türlü ifade edemem, bu, ordumuza karşı yapılmış bir terörist saldırıdır” dedi.

Venezuela ordusunun bu saldırıya karşı erdemli bir şekilde ve kararlılıkla karşılık verdiğini vurgulayan Maduro, saldırganların Miami ve Kolombiya tarafından finanse edildiklerini de söyledi.

Saldırıya karışanların ikisinin öldüğünü, birinin yaralandığı, yedisinin yakalandığı, 10’unun ise kaçmayı başardığını kaydeden Maduro, “Nerede olduklarını biliyoruz, asker ve polisimiz buraya sevk edildi. Bu terör saldırısına karışanların en yüksek cezayı almasını isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

SAVUNMA BAKANI: ASKER DEĞİL SİVİLDİLER

Bu arada Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de askeri üsse saldıranların bir grup sivil olduğuna dikkat çekti: "Bu eylem askeri üniforma giyen bir grup sivil ve eski bir asker tarafından düzenlendi." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe-Cagliari maçı sebebiyle trafiğe kapatılan yollar

SONRAKİ HABER

Bolt: Gatlin burada olmayı hak ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...