06 Ağustos 2017 12:21

Venezuela'da 'darbe girişimi': Askerler gözaltında

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik darbe girişimi başlatmak istediği belirtilen askerler gözaltına alındı.

Paylaş

Venezuela'da ülkenin kuzeybatısındaki bir kışlayı ele geçirmeyi hedefleyen ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik darbe girişimi başlatmak isteyen askerlerin gözaltına alındığı belirtildi.

Sosyalist Parti Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello'yu olayı Twitter hesabından "terörist saldırı" olarak duyurdu.

Ülkenin kuzeybatısındaki Carabobo eyaletine bağlı Valencia'da yaşandığı söylenen olaya dair sosyal medyada dolaştırılan videoda kendilerine 41. Tugay diyen bir grup üniformalı asker görülüyor. Juan Caguaripano olduğu belirtilen askeri lider, "Bu bir darbe değildir, anayasal düzeni yeniden kurmak için askeri ve sivil bir eylemdir" diyor.

"David Operasyonu" adı verilen harekatla Fuerte Paramacay kışlasının ele geçirilmeye çalışıldığı, bölgeden silah sesleri geldiği bildirildi.

Cabello, Fuerte Paramacay kışlasında hakimiyetin tamamen sağlandığını belirtti.

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, "Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri(FANB) ile baş edemediler, şimdi terörist saldırılarda bulunmak istiyorlar. Yapamayacaklar" dedi.

MADURO: ABD VE KOLOMBİYA FİNANSE ETTİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, olayı "terörist bir saldırı" olarak niteledi. Saldırının arkasında ABD ve Kolombiya'nın olduğunu belirten Maduro, saldırıya karışanların ikisinin öldüğünü, birinin yaralandığı, yedisinin yakalandığı, 10’unun ise kaçmayı başardığını kaydetti. Maduro, “Nerede olduklarını biliyoruz, asker ve polisimiz buraya sevk edildi. Bu terör saldırısına karışanların en yüksek cezayı almasını isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

2002'DE DARBE PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜ

Venezuela'da 2002 yılında ABD destekli darbe girişimi başlatılmış, Devlet Başkanı Hugo Chavez, 47 saat görevden alıkonulmuştu. Darbe, ülke sathındaki kitlesel halk eylemleriyle püskürtülmüştü.

Nisan ayından bu yana ABD destekli sağ muhalefetin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Feyzioğlu'dan 'Tek tip kıyafet uygulaması' açıklaması

SONRAKİ HABER

'AİHM'in kararı adalete olan inancı sarstı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...