İstanbul'da şiddetli yağmur: Belediye sınıfta kaldı

İstanbul şiddetli yağmurun etkisine girdi, birçok yerde su baskını meydana geldi, metro durdu, ulaşım aksadı.

18 Temmuz 2017 04:46
Paylaş

Sabah saatleri itibariyle şiddetini arttıran sağanak yağmur İstanbul’u esir aldı, metroyu su bastı ve seferler durdu, Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği ve Afet Yönetim Merkezi Öğretim Üyesi, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Danışmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul’da ortaya çıkan tablonun altyapının ne durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" açıklamasını yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da hayatı felç eden yağış için yağış için “Bu bir afettir” ifadesini kullandı. Arslan, “Bu bir afettir, ulaşamadığımız hiçbir nokta yok. Hasar tespit sonrası zararlar karşılanacak” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

Şiddetli yağmur nedeniyle birçok yerde su baskını meydana geldi, birçok bölgede işyerlerini su bastı.

İşe gitmek için evlerinden çıkan bazı vatandaşlar sağanak yağmura hazırlıksız yakalandı. Yanına şemsiye almayanlar çanta ve poşetlerle kendilerini korumaya çalıştı, ayakkabularını çıakrıp çıplak ayak yürüdü. 

Kazlıçeşme ve Merter'de bölgesinde yollar adeta göle döndü, araçlar geçiş yapamadı. 

Topkapı Metro girişi ve Metrobüs Köprüsü de sular altında kaldığı için vatandaşlar merdivenlerden geçiş yaparken zorlandı. 

AKOM'DAN UYARI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un sosyal medya hesabından ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' diye duyuruldu.

SİLİVRİ'DE MAHSUR KALANLAR BOTLA KURTARILDI

İstanbul Silivri’de yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka'da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından botlarla ve iş makineleriyle kurtarıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da tahliye çalışmalarını yerinde takip etti. Silivri'nin Çanta ve Değirmenköy bölgelerinde de su baskınlarının yaşandığını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Gümüşyaka'da 200'ü aşkın evi suların bastığını söyledi.

Öte yandan D-100 Karayolu da sular altında kaldı. Polis, D-100'ün Edirne istikametini Gümüşyaka'da mevkiinden trafiğe kapattı.

YOLLARDA ARAÇLAR İLERLEYEMEDİ

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, trafikte aksamalar meydana geldi. Araçlar yoğun yağmurdan kaynaklı ilerleyemedi. Üsküdar'da bir yurttaş dükkanına yüzerek ulaşmaya çalıştı.

METROBÜS DURAKLARI SU İÇİNDE KALDI YOLCULAR DURAKLARDA BEKLEDİ

Bastıran şiddetli sağanak ile İstanbul'un bir çok noktasında trafik durma noktasına geldi, araçlar sel suları içinde mahsur kaldı.Bazı meydanlarda ve alt geçitlerde trafik tıkanırken, toplu taşımda büyük aksamalar yaşandı metro  seferleri bazı duraklara kadar yapılabildi.  Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.

AVRASYA TÜNELİ 30 DAKİKA KAPATILDI

Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapandı. Tünel yaklaşık 30 dakika sonra hizmete yeniden başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi. 

İBB ULAŞIM HARİTASINI AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentte  etkili olan yağış ile ilgili saat 11.00 sularında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada  son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü ve yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktığı belirtirken şunlara değinildi;

"İstanbul’da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı.

Yağışlar Silivri Büyükçekmece Başakşehir Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu.

Yağışlar şu sıralarda şehir merkezinde etkisi azaltırken Karadeniz sahillerinde etkili oluyor.

İBB ekipleri alarma geçti. İtfaiye  Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İstaç ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışlaşmalarını sürdürüyor.

Trafikle aksamalar meydana gelirken bazı metro seferler geçici olarak durduruldu.

18.07.2017 10:30 itibariyle raylı sistem hatlarındaki işletme durumu aşağıda yer almaktadır:

M1 hattında Yenikapı – Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor.

Otogar – Kirazlı / Bakırköy- Havalimanı arasında sefer yapılabilmektedir.

T1 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

T3 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

Eyüp- Pierloti teleferik hattında sefer yapılamıyor.

Taksim İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılmıştır. Diğer girişlerden yolcular istasyona girebilmektedir.

T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yoktur." 

MERTER'DE RÖGAR PATLADI

Merter mevkii etkili yağışın en ciddi sonuca yol açtığı semtlerden biri oldu. Su baskınlarının asıl nedeni rögarların patlaması oldu. Kanalizayon sistemi tahliyede yetersiz kalınca rögarlar patladı, buralardan fışkıran sular yağmurdan daha hızlı su baskınına yol açtı.

SULAR ÜST GEÇİT MERDİVENLERİNE KADAR YÜKSELDİ

Sular yaya üst geçit merdivenlerinin ilk basamaklarına kadar yükseldi. Bu nedenle yayalar bir süre üst merdivenlerde beklemek zorunda kaldı. Sular öyle etkili yükseldi ki yollarda şiddetili su akıntıları oluştu. 

BİNLERCE SÜRÜCÜ TRAFİĞE SAPLANDI KALDI

D-100'de her iki istikamette göletler oluştu. Binlerce sürücü araçlarında trafiğe saplanıp kaldı, uzun süre bir kaç metre dahi ilerleyemedi. Giderek yükselen su seviyesine rağmen ilerlemek istiyen sürücüler ise su birikintilerine saplanıp kaldı. 

METROBÜS SEFERLERİ DE AKSADI

Metrobüs seferleri de ciddi şekilde etkilendi D-100 merter mevkiindeki su baskınından. Seferler giderek yavaşladı, zaman zaman da durdu. İlk dakilarda yollarda su birikentilerine müdahale adına hiç bir ekip görülmedi. Sonrasında sorunlu bölgelere ulaşan polisler trafiği düzenlemeye çalıştı, belediye ekipleri de su tahliye çalışması yaptı.  

PROF. DR. MİKDAT KADIOĞLU: ALTYAPI HAZIR HALE GETİRİLMELİ 

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği ve Afet Yönetim Merkezi Öğretim Üyesi, İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Danışmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul’da ortaya çıkan tablonun altyapının ne durumda olduğunu gösterdiğini ifade etti. Doğal afete hazırlanmanın arama kurtarma ekibi hazırlamak değil, alt yapının hazır hale getirilmesi olduğunu dile getirdi. 

İklim değişiklikleriyle bu tarz kısa süreli yağışların artacağının belli olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, şehirlerin alt yapısının buna uygun hale getirilmesi  gerektiği uyarısında bulundu. “1 saatte 1 aylık yağmur yağdı” demenin yanlış olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, şehirlerin alt yapısının 100 yılda yağacak en şiddetli yağmur dikkate alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Kadıoğlu, “Şehirler planlanırken yaklaşım böyle olmalı. Bu tarz yağmurlar bekliyorduk. Buna alışmamız lazım. Buna göre önlem almamız gerekiyor. İklim değişikliği sadece kutuplardaki ayının problemi değil. İstanbul gibi büyük bir şehrin risk havuzu oluşması lazım. Bu kadar büyük kentte risk daha büyük. Sadece kurtarma ekibi oluşturarak afete hazır olunmaz. Arama kurtarma ekibinden çok alt yapının bu afetlere göre hazır hale getirilmesi lazım. 

ŞPO ŞUBE BAŞKANI KAHRAMAN: SUÇ YAĞMURUN DEĞİL

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul’da yaşananların sorumlusunun yağmur değil, gerekli çalışmaları yapmayanlar olduğuna dikkat çekti. İstanbul’da 10 yılda bir benzer şeylerin olduğunu, yetkililerin ise her seferinde aynı açıklamaları yaptığını söyleyen Kahraman, altyapı yapılırken olağanüstü koşullar göz önüne alınarak planlama yapılmadığını söyledi. Ortaya çıkan tablonun bunu gösterdiğini söyleyen Kahraman, yetkililerin değişen iklim koşullarını da dikkate alarak biran önce tüm altyapı planlarını yeniden gözden geçirmesi ve gerekli çalışmaları yapması gerektiğini vurguladı.

Yaşananların diğer sorumlusunun da İstanbul’un mevcut imar planının bozulması olduğunu belirten Kahraman, “Mevcut plana göre altyapı hazırlanıyor, ancak gerek belediyeler, gerek bakanlık bu planların dışana çıkarak yoğun yapılaşmaya izin veriyor. Mevcut plana göre hazırlanan altyapı ise ilk doğal afette çöküyor” diye konuştu.

 

  •  

KÜÇÜKÇEKMECE’DE EVLER SU ALTINDA KALDI 

Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi’nde küçük bebekleri de olan Suriyeli bir ailenin yaşadığı evi su bastı. Evdeki bütün eşyalar kullanılamaz hale gelirken, mahallede ayrıca 7-8 bodrum katını da su bastığı öğrenildi. 

ŞİŞLİ'DE MESCİDİ SU BASTI

Şiddetli yağış nedeniyle Şişli Keleşoğlu Mescidi'ni su bastı. Cami cemaati suyu kendi imkanları ile kovalarla tahliye etmeye çalıştı. 

YOLLAR DEREYE DÖNDÜ

Tarlabaşı Bulvarı ve Dolapdere Irmak Caddesi dereye döndü. Araçlar su içerisinden güçlükle ilerledi. Hasdal Kemerburgaz Yolu'nda da manzara aynıydı. Yolda biriken su nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

PİYALEPAŞA BULVARI'NDA İÇİNDE 27 KİŞİNİN OLDUĞU MİDİBÜS KALDI

Yağmur sularının yolda birikmesi nedeniyle içinde 27 kişinin olduğu servis midibüsü su içinde kaldı. Motorun istop etmesi nedeniyle yolda kalan midibüs şoförü itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri yolda kalan midibüsü çekerek kurtardı.

LYS MF2 VE MF3 TÜRKİYE İKİNCİSİ'DE YOLDA KALDI

Üniversite tercihi yapmak için İzmir'den İstanbul' a gelen LYS MF-2 ve MF-3 Türkiye ikincisi Batu Özlüşen de yolda kaldı.Su basan midibüs içinde kurtarılmayı bekleyen Özlüşen, "İki saattir midibüsün içinde kurtarılmayı bekledik. Bize büyük bir sürpriz oldu" dedi.

OTOGAR GİRİŞİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ

Sağanak yağış nedeniyle otogarın girişindeki alt geçidi de su bastı. Bu birikintisi nedeniyle araçlar otogarın bu girişini kullanamadı. Otobüsler yolda beklemek zorunda kaldı. Yaya olarak ilermek isteyenler de su birikintisinden geçemeyince denedikleri yöntem ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Sırayla bariyerler üzerinde ilerleyenler sosyal medyada en çok gündeme gelen görüntüleri ortaya çıkardı. (DHA) 
 

YARKADAŞ: DÜŞÜN ARTIK KENTLERİN YAKASINDAN

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yağmur sonrası İstanbul’un yaşanmaz hale gelmesine tepki gösterdi. 

Yağmurun kenti felç ettiğini belirten Yarkadaş, "AKP'nin akıl dışı projesi Kanal İstanbul hayaldi gerçek oldu... Kentin her yerinden deniz suyu akıyor... Kentin içinden deniz geçiyor. Üsküdar'da bir yurttaş yüzerek işine gitmeye çalışıyor. Bu rezaletin sebebi AKP'dir" dedi.

İstanbul'un plansız ve ranta dayalı bir yapılaşmaya açıldığını ve altyapı sisteminin olmadığını söyleyen Yarkadaş, "Bina yapmak İçin kentte ağaç bırakmazsan, insanlar yüzerek işe gitmeye çalışır hale gelir" diye konuştu. 

AKP yöneticileri ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yarkadaş, "1994'te Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı ile başlayan İstanbul'un yıkımı, Topbaş'la tamamlanıyor. AKP belediyeciliği İstanbul'da iflas bayrağını çekmiştir" dedi. 

  •  
  •  

TOPBAŞ: YILLAR ÖNCE LONRDA METROSU’NU DA SULAR SELLER BASMIŞTI

İBB Başkanı Topbaş, sel baskınlarıyla ilgili kendini savunurken ‘Yıllar önce Londra'da metro istasyonunu sular, seller basmıştı’ dedi.

İstanbul'daki aşırı yağışlara ilişkin İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış beklendiği uyarısında bulunarak, "Yağış akşam saatlerine kadar sürecek. Metro ve tramvay seferlerimizde aksama yok. Avrasya Tüneli dışındaki Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintisi nedeniyle tek taraflı ulaşım durduruldu tedbiren. Avrasya Tüneli'nde tedbiren tek taraflı ulaşım durduruldu yoksa tünel ile ilgili bir sıkıntı yok. Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor" diye konuştu.

‘1 SAAT İÇİNDE 65 KİLOGRAM DOĞU BÖLGELERDE VE MERKEZDE,  BATI BÖLGELERDE 110 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Normal yağışların çok üstünde bir yağış aldık. 1 saat içinde 65 kilogram doğu bölgelerde ve merkezde,  batı bölgelerde 110 kilogram yağış düştü. Birkaç noktada ciddi bir alt geçit tıkanmaları oldu. Diğer noktalara müdahale edilerek çözüldüğünü söyleyebilirim. Yurttaşlarımızın  da yardımcı olması lazım trafiğe çıkmama uyarılarına dikkat ederlerse daha rahat yaşam sürebiliriz. Tramvay ve metroda da bir iki noktada olan sorun giderildi" ifadelerini kullandı.

‘AYAMAMA'DA BİR PROBLEM YOK’

Ayamama Deresi'nde bir sorun olmadığını belirten Topbaş, "Geçmiş yıllarda  Ayamama'da 1 saat içerisinde 80  kilogram metre kareydi. Burada aynı yağışı aldık  ama Ayamama'da bir problem yok. 45 dakikada 65 kilogram ortalama olarak 80 kilogram demektir. Bu sıkıntı yaşanmadı. Hassasiyet gösterilerse hep birlikte bu sıkıntıyı aşarız" dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ, MİSAFİRHANELERE VEYA OTELLERE YERLEŞTİRİLMEKTE’

Topbaş, "Su basma seviyesinin altında inşa edilmiş konutlarda sıkıntı olmasın diye ekiplerimiz  tarafından boşaltılmakta vatandaşlarımız, misafirhanelere veya otellere yerleştirilmekte" dedi.

‘1194 ARAÇ VE 6 BİN 388 ELEMANIMIZ İLE DEVREDEYİZ’

Topbaş, "Şu anda arazide 6 bin 388 elemanımız var aktif olarak çalışan 1194 araç da Büyükşehir Belediyesi olarak devredeyiz. Dere taşkınlıkları yok. Tavukçu Deresi'nde bir miktar taşkınlık gördük. Merter'de, Unkapanı alt geçitte. Yenikapı'da oldu" dedi.

‘AVRASYA TÜNELİ TEK YÖNLÜ TEDBİREN KAPATILDI’

Avrasya Tüneli'nin tek yönlü tedbiren trafiğe kapatıldığını belirten Topbaş, "Avrasya Tüneli tek yönlü tedbiren kapatıldı. Asya'dan Avrupa'ya geçişte problem olmadı.  Asya'dan Avrupa'ya geçişte problem olmadı" dedi.

‘YILLAR ÖNCE LONDRA'DA METRO İSTASYONUNU SULAR, SELLER BASMIŞTI’

Topbaş, "Buna benzer sıkıntı dünyanın pek çok kentinde yaşanmakta.  Yıllar önce Londra'da metro istasyonunu sular, seller basmıştı. Bu normalin çok üstünde yağış geldi. Dikkatli olursak sıkıntıyı atlatırız" dedi.

‘ÇOK ŞÜKÜR BİR CAN KAYBI OLMADI. MADDİ HASARLAR TESPİT EDİLİYOR’

Topbaş, "Çok şükür bir can kaybı olmadı. Maddi hasarlar tespit edilerek telafi çalışmaları yapılacak. Geçmiş olsun daha büyük sıkıntı yaşamayacağız umarım" dedi. 

TOPBAŞ’IN AKLI LONDRA METROSU’NDA KALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın aklına her yağmurda Londra Metrosu geliyor.

Haziran 2014’te Üsküdar’ın denizle birleştiği fotoğraftan sonra “Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Londra metrosunu su bastı. Avrupa’da da her yerde bu tarz ciddi şeyler oluyor. Hatta Amerika’da bir yerleşim tamamen sular altında kaldı. Bunlar dünya coğrafyasında afet boyutunda ortaya çıkan olaylar. Sizin normal yönetim alanlarınızın normal seyri dışındaki büyük ölçekteki olaylar” demişti.

Topbaş Ağustos 2014’te İstiklal Caddesi’ni göle döndüren su baskınını soranlara yine Londra metrosunu anlatmıştı. Topbaş o fotoğraflar için “Londra’da metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir” diye konuşmuştu.

'İSTANBUL'U GÖLETE ÇEVİREN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ TÜM DÜNYA KENTLERİ KISKANIYOR!'

İstanbul'da altyapı eksikliği nedeniyle hayatı felç eden yağışı Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "İstanbul’u 23 yıldır, Türkiye'yi 15 yıldır yönetenler; Hiç mazeret aramayın! İstanbul'u mukaddes bir emanet değil, rant kapısı olarak görerek, sadece bugünkü İstanbullara değil, İstanbul’da yaşayacak gelecek nesillerimize de en büyük kötülüğü yaptınız. Eserinizle övünebilirsiniz!" dedi.
 
İstanbul'un sular altında olduğunu hatırlatan Didem ENGİN, "Altyapı sefaleti ve basiretsiz AKP belediyeciliği hayatımızı felç etti. Tüneller, metrolar, caddeler sularla doldu. İnsanlar boğulma tehlikesi geçirdi" dedi.

AKP İSTANBUL'UN DOĞASINI VE YEŞİLİNİ KATLETTİ, İKLİM DENGESİNİ ALTÜST ETTİ!

İstanbulluların bu sefaleti ilk kez yaşamadığını hatırlatan Didem ENGİN, "İstanbul gibi eşsiz güzelliğe sahip bir şehrin, doğasını ve yeşilini katlederek, şehrin iklim dengesini altüst eden, altyapısını düzgün planlayamayan ve her yağmurda İstanbul'un caddelerini, tünellerini adeta birer gölete çevirmeyi başaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eminim tüm dünya kentleri kıskanmıştır" sözleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. 

İSTANBUL RANT KAPISI DEĞİL, MUKADDES BİR EMANETTİR!

İstanbul’u 23 yıldır, Türkiye’yi ise 15 yıldır yönetenlerin hiçbir mazeret aramaya hakları olmadığı söyleyen Didem ENGİN, "İstanbul’u mukaddes bir emanet değil, rant kapısı olarak görerek sadece bugünkü İstanbullara değil, İstanbul’da yaşayacak gelecek nesillerimize de en büyük kötülüğü yaptınız. Eserinizle övünebilirsiniz!" diyerek tepkisini gösterdi.

SİLİVRİ GÜMÜŞKAYA'DA ÇALIŞMALAR GECE BOYU SÜRDÜ

Sağanağın en fazla vurduğu Silivri Gümüşyaka'da itfaiye, İSKİ ve Belediye ekiplerinin suları tahliye çalışması gece boyunca sürdü. 

Şiddetli yağıştan en çok etkilenen Silivri Gümüşyaka'da selin vurduğu kıyı şeridinde sel suları kısmen çekildi. İtfaiye, İSKİ ve Belediye ekipleri sel sularını tahliye etmek için gece boyunca çalıştı. Ekipler, Gümüşyaka Caddesi üzerindeki evlerin bahçelerindeki ve sokaklardaki suları vidanjörler yardımıyla otoyol kenarındaki giderlere boşalttı. Jandarma ekipleri ise sel baskının yaşandığı bölgede devriye attığı görüldü.  (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Özkök: MİT'in Başbakan'a haber vermemesinde tuhaflık yok mu?

SONRAKİ HABER

Cihatçılar SDG'nin kontrolündeki Ayn Dakna'ya saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...