26 Mayıs 2017 09:21

Adana'da ihraç edilen 8 eğitim emekçisi gözaltına alındı

Adana'da KHK ile ihraç edilen 8 eğitim emekçisi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin Gülmen ve Özakça eylemleri olduğu tahmin ediliyor.

Paylaş

KHK ile işten çıkarıldıktan sonra işlerine geri dönme talebiyle açlık grevine başlayan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasının ardından Adana'da OHAL KHK'si ile ihraç edilen 8 emekçi gözaltına alındı. Emekçilerin gözaltı nedeninin Gülmen ve  Özakça için Adana'da yapılan eylemler olduğu düşünülüyor.

KESK Adana Şubeler Platformu üyelerinin serbest bırakılması için Eğitim Sen’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platforumu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, OHAL ile ilgili referandum öncesi bilbordlarda ülkenin normalleşeceği sözünü verenlerin bugün OHAL’in devam etmesini savunduklarını belirterek Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve gözaltına alınan tüm emekçilerin serbest bırakılmasını istedi.

'DOSYA GÜLMEN VE ÖZAKÇA’YA DESTEK EYLEMLERİNE YÖNELİK'

Konuyla ilgili bilgi veren avukatlar 24 saatlik kısıtlama kararı nedeniyle gözaltındaki emekçilerle görüşemediklerini ifade etti. Emniyetten bilgi alamadıklarını ifade eden Av. Ali Akıncı, dosya numaralarından soruşturmanın Gülmen ve Özakça’dan sonra açılmış olduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Kamuoyunda onların taleplerine olan desteğin ve hak arama mücadelesinin arttığını ifade eden Akıncı, Gülmen ve Özakça’ya olan desteğin kriminalize edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

'SOYLU, ÖNCE SAVCI OLDU, SONRA HAKİM OLUP SUÇLU İLAN ETTİ'

Açıklamada konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gözaltına alınanların suçlarının belli olduğunu belirterek “Suçları AKP’ye biat etmemek. Haktan, adaletten, demokrasiden taraf olmak” dedi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının acizlik olduğunu dile getiren Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mecliste Gülmen ve Özakça için söylediği "terör örgütü üyesi" sözlerine tepki göstererek “Soylu, önce savcı oldu, sonra hakim oldu. Karar verdi. Bu da yetmedi kesinleştirdi. Temiz adli sicil kayıtlarına rağmen suçlu ilan etti. Böyle bir Türkiye’de tek bir yol var bu zulme karşı hep birlikte karşı durmak” dedi.

DÜNYA DUYUNCA TUTUKLADILAR

Beştaş’ın ardından konuşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmalarına tepki göstererek “Bu arkadaşlar terör örgütü üyesi idiyse 128 gündür neden tutuklanmadı? Ne zamanki antidemokratik uygulamaları dünya gördü ondan sonra rahatsızlık hissettiler” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kesin çıkarma' istenen Fikri Sağlar'a kınama

SONRAKİ HABER

Mısır'da Kıptileri taşıyan otobüse saldırı: 29 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...