20 Mayıs 2017 12:13

TV 10 çalışanlarının mücadelesi 33 haftadır sürüyor

OHAL sonrası çıkarılan KHK ile kapatılan TV10'un çalışanları 33. kez Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Paylaş

OHAL sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları, televizyonlarının açılması talebi ile 33’üncü kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi.  Eylemde, “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartı açılarak, “Özgür basın susturulamaz” ve “TV10 Alevilerin sesi susturulamaz” dövizleri taşındı.

Eyleme, Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları savunucuları, Erzurum Hınıs Sıldız Köyü Derneği ve Erzurum Hınıs Kazancı Köyü Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

'ZALİME KARŞI MAZLUMLARIN YANINDA OLACAĞIZ'

İlk sözü Erzurum Hınıs Kazancı Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salime Düzgün aldı. Düzgün  devletin işine gelmeyen ne varsa bir kılıf uydurarak ortadan kaldırmaya çalıştığını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan hak ihlallerini hatırlatan Düzgün, “Eğitimi kendi bozuk zihniyetlerine çevirip, kendilerinden da farklı olan eğitimcileri KHK'lerle görevden aldılar. Kendileri hukuka uygun olmayınca hukuk sistemini kendilerine uydurmak için dürüst hukukçuları görevden aldılar. Basının özgürlüğünü ve tarafsızlığını engellemek için kendilerine yandaş olmayan kanalları kapattılar. Daha dün sırf kendilerine muhalif olduğu için Sözcü gazetesinde gözaltılar yapıldı. Bu topraklarda yaşayan ne kadar azınlık ve kendileri gibi düşünmeyen topluluk varsa yok saymaya, ezmeye, sindirmeye çalışıyorlar. Ama istediklerini elde edemeyecekler. Bizler binlerin karşısında 72 kişiyle de kalsa yolundan dönmeyen İmam Hüseyinlerin soyundan geliyoruz. Yüzyıllardır mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Biz o Ermeni'yi, Kürt'ü, sosyalisti, o Alevi’yi hiçbir zaman dövdürmedik. Zalime karşı mazlumun yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ALEVİLERİN SESİNİ SUSTURAMAZSINIZ’

Daha sonra ise Erzurum Hınıs Sıldız Köyü Derneği Başkanı Saime Atilla konuştu. Atilla, 33 haftadır yapılan eylemleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Atilla, “33 hafta önce KHK ile kapatılan TV10, İMC TV ve Hayatın Sesi televizyon kanallarının da içinde olduğu toplam 12 kanal kapatıldı” dedi. OHAL’de Alevilere, emekçilere ve demokrasi güçlerine yönelik baskıların giderek artmaya devam ettiğinin altını çizen Atilla, “Biz Alevilere, kadınlara ve emekçilere mikrofon uzatan sesimizi duyurmak isteyen bu televizyon, gazete ve radyolara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Demokrasi ve özgürlük için beraber el ele vererek mücadele edeceğimize ve kazanacağımız inanıyorum. Alevilerin sesi TV 10 susturulumaz” dedi.

“Alevilerin sesi susturulamaz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarının atıldığı eylem, konuşmaların ardından sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Sunta’da anlaşma sağlandı, grev sona erdi

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu: Sözcü’ye operasyon tamamen siyasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...