18 Mayıs 2017 11:11

Bursa Demokrasi Güçleri: Gözaltılar hukuksuzdur

Bursa'da Eğitim Sen Eski Şube Başkanı ve Emek Partisi Üyesi Hasan Özaydın'ın da aralarında olduğu 9 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Paylaş

Bursa'daki operasyonda aralarında Eğitim Sen Eski Şube Başkanı ve Emek Partisi Üyesi Hasan Özaydın'ın da olduğu 9 kişi gözaltına alınması bugün Bursa Adliyesinde protesto edildi.

İki gündür emniyetin keyfi uygulamasıyla avukatlarıyla görüştürülmeyen Özaydın'ın da dahil olduğu 9 kişi için Bursa Adliyesinde bir açıklama yapıldı. Bursa Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla bir araya gelen demokrasi güçleri gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

‘YAŞANANLARI SIRADAN BİR OLAY GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı şöyle konuştu: “AKP hükümeti 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisine muhalif olan herkese yönelik başlatmış olduğu baskı ve sindirme operasyonlarına her gün bir yenisini eklemektedir. On binlerce kamu çalışanı daha neyle suçlandıkları bile belli olmadan görevlerinden ihraç edilmişlerdir. İşinden ekmeğinden edilen insanlardan bugüne kadar 37 kişi intihar ederek hayatına son vermiştir. Bursa’da hemen her hafta sosyal medya paylaşımları bahane edilerek evler basılıyor ve gözaltılar yapılıyor. Yaşananları sıradan bir olaymış gibi yansıtılmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELEYE 

Erdağı açıklamasına şöyle devam etti: “Bursa Demokrasi Güçleri olarak benzerlerine ancak darbe rejimlerinde rastladığımız bu hukuksuz, antidemokratik uygulamaları kınıyor evlerine baskın yapılan Hasan Özaydın ve gözaltına alınan diğer arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Ülkedeki bütün emek, barış ve demokrasi güçlerini bu baskı ve sindirme politikaları karşısında seslerini yükseltmeye; dikta rejimi uygulamalarına karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” 

'İŞÇİ SENDİKALARI OLARAK MÜCADELENİN BİRER PARÇASIYIZ'

Protestoda konuşan TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan şöyle dedi: “Hasan Özaydın her şeyden önce bir eğitim emekçisiydi. Onu gözaltına alanların çocuklarına daha iyi bir dünya daha iyi bir insan olsunlar diye eğitim vermişti. Yaşamını bu ülkede herkesin daha iyi bir yaşam sürmesi için mücadeleye adamıştı hayatını. Onu gözaltına almakla bu mücadele ve inancından geri alamayacaklar. Bu baskı ve gözaltılar emek mücadelesi verenlere bir gözdağıdır. Asla yılmayacağız ve asla teslim olmayacağız. Ülkede demokrasi hakim olana kadar, Ankara’nın göbeğinde kendilerini açlığa yatıranların talepleri kabul olana kadar bu ülkenin her bir yerinde mücadele olacaktır. Biz işçi sendikaları olarak da bu mücadelenin birer parçasıyız. Gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır. Bırakılana kadar da mücadelemiz devam edecektir.”

'BU SENARYOYU BİLİYORUZ'

TMMOB Kimya Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin; “ Biz bu senaryoyu biliyoruz. AKP hükümeti OHAL’i bahane ederek kendisi gibi düşünmeyenleri terörist ilan etmeye çok alıştı. Açığa alınan, gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarımız yalnız değildir. Bu baskı ve gözaltılar bizleri yıldıramayacak mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ve arkadaşlarımız biran önce serbest bırakılmalıdır. Açığa alınanlar işlerine geri dönmelidir. Biz TMMOB olarak bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz ve baskılara karşı direneceğiz” dedi.

'KAZANANA KADAR DİRENECEĞİZ'

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataç; “Uzun zamandır Bursa’da gözaltı ve tutuklamalar devam ediyordu. Hasan Hocayla birlikte gözaltına alınan arkadaşlar bunun bir başka göstergesi. Zor durumda olan bu tekçi zihniyettir. Biz demokrasi güçleri olarak mutlaka bu ülkede demokrasi ve barış gelene kadar mücadele edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun bu demokrasi mücadelesi kazanana kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevindeki Kemal Gün'ün bekleyişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Macron kabinesini kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...