Gülmen ve Özakça'ya Avrupa'dan destek ziyareti

Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Açlık grevinin 65. gününde olan Gülmen ve Özakça’ya destek ziyaretinde bulundu.

12 Mayıs 2017 10:30
Paylaş

OHAL KHK'si ile ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi'nde  başlattıkları açlık grevinin 65. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek ziyaretleri sürüyor. Ziyaretlerde CHP'li ve HDP'li milletvekillerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu olan Sosyalistler ve Demokratlar Grubundan bir heyet Gülmen ve Özakçaya'a yapılan haksızlığın giderilmesini isterken, sağlık örgütleri de açlık grevinin kritik aşamaya geldiğine ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'ya başlattıkları açlık grevinin 65. günü destek ziyaretleri sürdü. Gülmen ve Özakça'nın Ankara Konur Sokak'taki direniş alanını Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu (S&D) Başkanı Gianni Pittiella ve beraberindeki heyetin yanı sıra  CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Utku Çakırözer, Selina Doğan, Aytuğ Atıcı, Necati Yılmaz ve HDP milletvekilleri Müslüm Doğan, Mithat Sancar destek ziyaretinde bulundu. 

Ziyaret sırasında konuşan öğretmen Semih Özakça, ekmeklerini geri alabilmek için açlık grevine başladıklarını, bunun için defalarca polis saldırısına uğradıklarını söyleyerek, “Saldırılarınıza rağmen başaramadınız ve bizi buradan silemediniz” dedi. Özakça, iktidarın baskılarından korkmadıklarını vurgulayarak, “Sabah Yüksel Caddesine saldırı yaparak bizlere olan desteği sindirmeye çalıştılar ama biz bütün alanlara daha kitlesel çıkacağız. Sizin tek yapmanız gereken şey var bizleri işlerimize geri döndürmektir. Polis ve doktorlarınızı yollayarak bizim sabrımızı denemeyin” diye konuştu. 

'BU YEZİD POLİTİKASIDIR’

Özakçan'ın ardında sözü alan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gülmen ve Özakça’nın sadece muhalif düşüncede oldukları  için ihraç edildiklerini ifade ederek, “İşleri aşları üzerinde siyasi düşünceleri terbiye edilmeye çalışıldı. Kimse de arkadaşlarımızın yaşam hakları üzerinden bizi terbiye etmeye çalışmasın. Neyse durum soruşturulsun ve arkadaşlarımız işlerine geri dönsün” dedi. 

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise Gülmen ve Özakça'nın zulme karşı direndiklerini belirterek, “İnsanları açıklıklar terbiye etmeye çalışıyorlar. Bu Yezid'in politikasıdır. Bunu deneyen başka zalimler de oldu” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK DURUMLAR TEHLİKEDE

Milletvekillerinin açıklamasının ardından sağlık örgütleri Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumuna ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Örgütler adına basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, Gülmen'in 9, Özakça'nın 17 kilo kaybettiğini, her ikisininde kas iskelet sisteminde sorunlar yaşanmaya başladığını, bağışıklık risklerinin zayıflamasıyla enfeksiyon riskine karşı dirençlerinin zayıfladığını söyledi. Tükel açlık grevlerinin kritik aşamaları hakkında da bilgi vererek, “Mineral ve vitamin kaybı kansızlığa neden olmaktadır. Açlık grevine bağlı olarak vücutta savunma sisteminin kendisini yenileyememesi enfeksiyon riskini artırmaktadır. Enfeksiyon açlık grevcilerini kaybetme nedenlerinden biridir” dedi.

Direniş alanına saat 9'da polis saldırmıştı. Polis, greve destek verenlerin oturduğu banklar ve alandaki pankartları kaldırmıştı. Bu saldırı sırasında akademisyen Mehmet Mutlu'nun da aralarında olduğu 4 kişiyi gözaltına almıştı. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Madrid'de sağcı grup, Venezuela Büyükelçisi'ni alıkoydu

SONRAKİ HABER

‘Emekçilerin demokrasiyi tesis etme sorumluluğu var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...